Jan van Harberden en Senna Griffioen. Gevestigd en komend talent.
Jan van Harberden en Senna Griffioen. Gevestigd en komend talent.

Natuurtalent wint de Van Harberden trofee

Algemeen 423 keer gelezen

Melissant- Aan het woord is Senna Griffioen. ’Ik heb de studierichting horeca, bakkerij en recreatie (HBR) gekozen omdat dat mij leuk leek en omdat je dan lekker bezig bent’.

En dat heeft ze met verve gedaan. Met een ultieme beloning als resultaat. Vorige week donderdag mocht zij nl. uit handen van bakker Jan van Harberden, die zijn bakkerij in Melissant heeft, de naar hem genoemde trofee in ontvangst nemen. Deze wordt ieder jaar uitgereikt aan de leerling die bij de HBR-opleiding met de hoogste cijfers voor praktijk en theorie is geslaagd. En dat was Senna dus.

De Van Harberden trofee
Jan van Harberden heeft de trofee in het leven geroepen toen zijn bakkerij 100 jaar bestond. Zijn zoons werden in dat jaar landskampioen, de één in het brood bakken en de ander in de categorie banket. ‘Het bakkersvak is een prachtig vak en zo probeer ik het te promoten’. Naast het beeldje dat Senna in ontvangst nam, bestaat de prijs ook nog uit een dag meedraaien in de bakkerij. De afspraak is al gemaakt en wel op de dag waarop banket gemaakt wordt.

Skills
Senna kreeg nog een prijs. Skills Talents, een landelijke organisatie die de beste vmbo-leerlingen in het zonnetje zet, had een opdracht uitgeschreven. Het onderwerp: maak een Healthy Apple Pie. De leerlingen moesten zelf de receptuur samenstellen en alle ingrediënten verantwoorden. En ook deze prijs sleepte Senna in de wacht. ‘Ik heb er maar een half uurtje over gedaan’, was haar nuchtere reactie. Dat dat tot de eerste prijs leidt, geeft aan dat er een natuurtalentje in haar schuilt. En daar zullen we nog veel van te horen krijgen als zij de opleiding zelfstandig kok heeft afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant