Alissa Bakker van de Voedselbank krijgt de vouchers overhandigd van Daphne Hermans die de bibliotheek vertegenwoordigt.
Alissa Bakker van de Voedselbank krijgt de vouchers overhandigd van Daphne Hermans die de bibliotheek vertegenwoordigt.

Vouchers Summerschool voor jongeren Voedselbank

Algemeen 769 keer gelezen

Middelharnis- De grote vakantie komt eraan. Op vakantie gaan is nu niet meer vanzelfsprekend. Ook niet voor de kinderen van wie de ouders steun krijgen van de Voedselbank

Door Henk Blanke

Daarom schenkt de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta vouchers voor deze kinderen. Daarmee kunnen zij gratis deelnemen aan het speciaal voor de zomervakantie opgezette programma van Summerschool.

Geen school
Summerschool wordt gehouden van 20 juli t/m 28 augustus in de bibliotheek van Middelharnis. Gedurende zes ochtenden worden activiteiten georganiseerd rond evenzoveel thema’s. Deze zijn heel ludiek en sluiten aan bij de belevingswereld van de doelgroep: 6 t/m/ 12-jarigen. Zij hebben niets met school te maken, maar zijn wel leerzaam. De onderwerpen zijn heel divers. Zo kun je zelf een tv-programma of een muziekinstrument maken. Ben je geïnteresseerd in bloemen en planten, dan ga je daarmee aan de slag in de workshop bloemen- en plantenfestijn. Een spectaculair spel spelen doe je door deel te nemen aan het GigaGrootGanzenbord. Ooit een robot willen programmeren? Dat wordt een makkie als je deelneemt aan de workshop programmeren. Met MineCraft kun je je vaardigeden in dit spel bewijzen. En last but not least: ontsnappen uit een heuse escape room vormt een hersenkraker van de eerste orde. Ook aan de kleuters is gedacht. Voor hen wordt een speciale kleuterochtend georganiseerd.
Geïnteresseerd in al deze uitdagende activiteiten? Aanmelden ervoor kun je via Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. De kosten zijn €3,50 voor leden van de bibliotheek en €5,00 voor niet leden. En voor Summerschool kunnen de gelukkige bezitters van een voucher voor niets naar binnen. Voor meer informatie: bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant