Pitcher Ernst Vuerhard wist, met zijn gevarieerde worpen, menig tegenstander op het verkeerde been te zetten.
Pitcher Ernst Vuerhard wist, met zijn gevarieerde worpen, menig tegenstander op het verkeerde been te zetten.

Geslaagde opening honkbalseizoen

Algemeen 229 keer gelezen

Nadat de start van het honk- en softbalseizoen werd uitgesteld van maart naar juli, klonk afgelopen zondag dan eindelijk weer het bekende ‘Play ball’ in Oude Tonge. Heren 1 beet ’s morgens het spits af, gevolgd door heren 2 in de middag. Beide teams lieten zien meer dan klaar te zijn voor het seizoen.

Een frisse wind heeft in de winterstop door honkbal 1 heen gewaaid. Bekende gezichten van ervaren honkballers, werden aangevuld door talentvolle jeugdleden en oude bekenden die de weg naar de Islanders hebben teruggevonden. Er bleek een goede chemie te zijn ontstaan, want meteen in de 1e inning werd een 6-1 voorsprong gepakt. Hoewel het bezoekende Blue Hitters zicht niet zomaar gewonnen gaf, bleef de definitieve aansluiting uit. Dit, mede door het sterke werpen van pitcher Lars Nelis. Het jonge sporttalent debuteerde bij het eerste seniorenteam en bleek met maar liefst 10 strike-outs meteen van grote waarde. Ook aanvallend stalen ‘de jonkies’ de show. Heren 1 sloeg gezamenlijk wel 13 honkslagen bij elkaar, waaronder een tweehonkslag van Sam Verolme, een driehonkslag van Tim Toornvliet en een daverende homerun van Jochem Vroegindewei. Beste slagmannen waren Tim Toornvliet en Olof de Ruiter, beide met 1.000. Eindstand: 10-7.

Ook heren 2 liet zich gelden op deze openingsdag, al moesten ze wel eerst even warmdraaien. Hellevoet Athletics pakte dan ook brutaal een 1-5 voorsprong, iets wat The Islanders niet op zich lieten zitten. Aan slag profiteerden de Islanders van mooie honkslagen en reageerden zij alert op foutjes van de tegenstander. Verdedigend maakten The Islanders met name een sterke indruk door de variatie in pitchers. Werpers Peter Roubos, Ernst Vuerhard en Tim Strijbosch lieten met veel afwisselende worpen de tegenstander onvoldoende in een rally komen. Met 14-9 bleven opnieuw de punten op Flakkee. Beste slagman: Paul Waldekker (1.000, o.a. twee tweehonkslagen).

Foto's:

1. Pitcher Ernst Vuerhard wist, met zijn gevarieerde worpen, menig tegenstander op het verkeerde been te zetten.

2. Paul Waldekker was met twee tweehonkslagen de beste slagman van Honkbal 2.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant