Kostentoedelingsverordening? Dar zijn de kosten van het Waterschap die met z’n allen verdeeld worden.
Kostentoedelingsverordening? Dar zijn de kosten van het Waterschap die met z’n allen verdeeld worden.

Laat je mening horen over de kostentoedelingsverordening van de Waterschapslasten

Algemeen 273 keer gelezen

Een hele mond vol: kostentoedelingsverordening. Maar ga het woord ontleden en je komt wel precies uit bij wat er bedoeld wordt: de kosten die met z’n allen verdeeld worden. In dit geval voor alle kosten, die bij Waterschap Hollandse Delta gemaakt worden en dat zijn er heel wat: voor 776 km dijken. 

Maar ook voor de gemalen, waterzuiveringen en alles wat daarbij komt kijken. Zo’n 7300 km aan watergangen zijn er in het gebied van Hollandse Delta, maar ook vele wegen, waarvoor betaald moet worden.

Bij de kostentoedeling betalen de verschillende gebruikers, ook verschillende tarieven. En inwoners betalen daar een behoorlijk groot deel aan: 45 % voor het watersysteem en 40 % voor de wegen.

De fractie van de PvdA in het Waterschap vindt, dat deze kosten voor inwoners niet mogen stijgen. Integendeel, in andere gebieden wordt zelfs minder aan inwoners toegerekend. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen, denk aan de vervuilende fabrieken in ons gebied.

Wil je ook je mening laten horen, reageer via h.wiersma-dendulk@wshd.nl of via de site van Waterschap Hollandse Delta https://www.wshd.nl/nieuwe-kostentoedelingsverordening/. Dit moet voor 17 juli a.s.

U kunt zich ook opgeven bij het Waterschapsloket, voor een informatieavond: 2005005@wshd.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant