In de eerste week zijn er 321 mensen getest op het corona-virus bij de testlocatie in Middelharnis.
In de eerste week zijn er 321 mensen getest op het corona-virus bij de testlocatie in Middelharnis. David Rozing

Testlocatie Middelharnis test in eerste week 321 mensen op corona

Algemeen 2.634 keer gelezen

Sinds 1 juni kan in Nederland iedereen met (milde) klachten getest worden op het corona-virus. Op Goeree-Overflakkee kan dat sinds maandag 8 juni op het industrieterrein in Middelharnis.

Door Sam Fish

Bel even met het landelijk nummer, maak een afspraak en je kunt langs gaan op de afgesproken tijd. In de eerste week zijn in Middelharnis 321 mensen getest. In de hele regio Rotterdam-Rijnmond ligt dat aantal op ruim 10.000 testen sinds 1 juni. Van hen kregen 173 mensen een positieve testuitslag terug.

Maak die afspraak!
Heb jij last van koorts, keelpijn, hoesten, benauwdheid en/of verkoudheid? Misschien ruik of proef je ineens niets meer? Bel dan met het landelijk nummer 0800-1202. “We horen dat de locatie in Middelharnis niet te vinden is via dat nummer,” zegt een woordvoerder van de GGD. “Maar het bestaat echt, dus gewoon doordrammen. Lukt het nou echt niet? Bel dan met 010-443 81 00. Beide nummers zijn bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur. Belangrijk is wel dat je in de tussentijd thuis blijft.”

Testen
En dan staat je afspraak. Je gaat, het liefst met de auto, naar de testlocatie. “Je identiteit wordt gecheckt,” laat de GGD weten. “Daarna vragen ze hoe het met je gaat en gaan ze aan de slag.” Het begint met het snuiten van je neus. Vervolgens gaan ze met een wattenstaafje diep je neus in en met een andere je keel. In het lab wordt alles gecontroleerd op het virus.
Een van de mensen die zich daar heeft laten testen is Conny Lodder uit Sommelsdijk. “Een collega van mij had klachten, dus we hebben ons allebei laten testen,” vertelt ze. “Er stond precies aangegeven waar je je auto moest neerzetten. En ze leggen heel rustig uit wat ze gaan doen. Als je rustig blijft is er niets aan de hand, ik zou het zo weer laten doen.”

De uitslag
“Mensen met een negatieve testuitslag worden gebeld door het landelijke callcenter. Wij bellen de mensen die positief getest zijn zelf,” vertelt de GGD. “We starten dan direct een bron- en contactonderzoek . We laten de persoon dan ook weten dat ze twee weken thuis in quarantaine moeten en dat geldt ook voor alle andere mensen in de woning. Als ze 24 uur klachtenvrij zijn mogen ze weer naar buiten.”

“Ik heb me donderdag laten testen en op zaterdag kreeg ik de uitslag. Negatief, dus geen corona gelukkig. Ze hebben me echt heel goed geholpen en alle vragen kun je gewoon stellen. Dat is heel fijn en geruststellend.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant