Voor meer informatie en aanmelden kunnen geïnteresseerden contact opnemen via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.
Voor meer informatie en aanmelden kunnen geïnteresseerden contact opnemen via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

Is in het zonnetje gezet worden altijd fijn?

Algemeen 199 keer gelezen

Middelharnis - De warmte op je huid, een mooi bruin kleurtje krijgen….maar ook: zonnebrillen en zonnekleppen op om niet teveel tegenlicht te krijgen. Voor mensen met een oogaandoening kan de zon soms een vijand zijn in plaats van een vriend. Dit onderwerp komt aan bod tijdens het oogcafé van de Oogvereniging in Middelharnis op 9 juli 2020. Wat is er bijvoorbeeld te doen qua zonwering om het licht in huis tegen te houden en hoe los je dat op tijdens een heerlijke zomer barbecue? Gezien de huidige coronamaatregelen verzoeken wij u zich vooraf aan te melden gezien de beperkte beschikbaarheid van plaatsen. Aanmelden is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl

Bent u minder gaan zien, als gevolg van een oogaandoening of door het stijgen der jaren? De zomerperiode kan dan soms wat tegenstrijdige gevoelens opleveren. Hoe heerlijk de warmte en de zon buiten zeker zijn, kunnen ze ook uitdagingen opleveren. Bij sommige oogaandoeningen kan tegenlicht een reden zijn om aan de andere kant van de kamer te gaan zitten als daar de zon in de rug valt. Ook is hoofdpijn een veelgehoorde klacht bij mensen met een oogaandoening als zij teveel zonlicht in hun gezicht krijgen. Tijdens het oogcafé van de Oogvereniging in Middelharnis komen deze zaken naar voren. Welke goede oplossingen zijn er als het gaat om zonnebrillen, -hoeden en -kleppen? Welke zonnewering is aan te raden om het licht buiten te houden?  

Het oogcafé 
Het oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Regelmatig staat het oogcafé in het teken van een bepaald thema. Het Oogcafé in Middelharnis is een initiatief van de Oogvereniging (de patiënten- en belangenorganisatie voor mensen met een oogaandoening in Nederland) en vindt plaats op 9 juli 2020 tussen 14.00 en 16.30 uur. Bezoekers zijn welkom bij wijkcentrum Middelharnis, Doetinchemsestraat 27, 3241 AA Middelharnis. Zowel aan de vaste oogcafégasten als bij nieuwe aanmeldingen verzoeken wij u een kleine eigen bijdrage te voldoen van 3 euro per persoon. Hiervoor staat koffie/thee en iets lekkers voor u klaar. In verband met de huidige coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar bij het oogcafé, wij vragen u daarom zich vooraf aan te melden. Voor meer informatie en aanmelden kunnen geïnteresseerden contact opnemen via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

Word lid van de Oogvereniging 
Krijgt u te maken met verminderd zicht als gevolg van een oogaandoening en bent u nog geen lid van de Oogvereniging? Zou u dit wel willen omdat u bijvoorbeeld vragen heeft over uw oogaandoening of behoefte heeft aan contact met mensen die weten hoe u zich voelt zoals bij het Oogcafé? Ga dan naar https://www.oogvereniging.nl/vereniging/word-lid/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant