Afbeelding

“Train het verschil”...

Algemeen 316 keer gelezen

Waarom een speciale individuele techniekscholing bij de voetbalschool? "Omdat ik er van overtuigd ben van het feit dat het naast de reguliere training op de club een zeer goede aanvulling is voor de ontwikkeling van een jeugdspeler. De training is gericht op het individu, het baas worden over de bal, door de basis te leren, stap voor stap, kan elke speler zich ontwikkelen/progressie maken."

Door Jan Schellevis

Techniek heeft zeker met talent te maken, maar elke voetballer kan leren hoe hij zijn techniek kan verbeteren, bij dat leerproces is de rol van de jeugdtrainer essentieel, de trainer moet het goede voorbeeld geven, hoge eisen worden gesteld aan eigen vaardigheid en daarom wil ik de spelers helpen en vooral enthousiasme overbrengen op de spelers.

Het gaat bij iedere speler, van JO6 tot JO19, van talent tot minder getalenteerde, namelijk om dezelfde zaken: ontwikkelen van de individuele kwaliteiten en optimale ontplooiing van hun mogelijkheden, dat geeft de spelers meer zelfvertrouwen en uitstraling en vooral veel meer spelplezier.

Wij zeggen dat “de techniek de basis is van alles”, zeker bij de jongste jeugd, ondanks dat voetbal een collectieve sport is, moeten we de individuele kwaliteiten van een speler benutten, om met de bal aan de voet te leren domineren over de tegenstander en dat zo’n speler een toegevoegde waarde is voor het team.

Is het niet geweldig om te dribbelen zoals Messie of Ronaldo, steeds de bal afschermen, versnellen en elke tegenstander de baas zijn! Wie wil dat niet? Of te kappen, achter het standbeen langs of buitenkantvoet om te kunnen passen of scoren Of in een 1 : 1 situatie zoals Frenky de Jong die een Step / Over eruit gooit, daar dromen we toch allemaal van! En heeft U gezien hoe geweldig Maer de sleep en direct buitenkant voet gebruikt?! Vooral in de eerste fase van de voetbaljaren van een speler kan je al die aspecten het beste aanleren, zonder weerstand, later met lichte weerstand en weer later met volledige weerstand, zodat elke speler in een moeilijke situatie zichzelf kan handhaven.

Zo kan iedereen op zijn eigen niveau beter worden en vooral meer plezier in het spel krijgen.

Ik sta er elke keer versteld van de progressie die de spelers maken en vooral het plezier wat zij daaraan beleven.

En waarom die goede aanvulling op de reguliere trainingen bij de club? Ik vind dat op alle niveaus en op alle leeftijden deze trainingsleer kan worden geïntegreerd in de opleiding, vaak is daar te weinig tijd voor op de club, omdat er maar een of twee activiteiten zijn en omdat trainers vaak de technische vaardigheden of de kennis zelf niet beheersen en vaak gericht zijn op het resultaat.
Daarom jeugdspelers moeten investeren in individuele trainingen gebaseerd op bovenstaande visie.

Zodat zij tijdens trainingen en wedstrijden coachmomenten gebruiken die niets bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de spelers en het vooral geen “fouten mogen maken”, ik ben van mening dat dit onlosmakelijk verbonden is aan het leerproces.

En zoals Johan Cruijff al aangaf: “de tactiek bepaalt waar de bal moet komen, maar het is de techniek die bepaalt OF de bal er komt”.

Daarom als er jeugdspelers zijn die geïnteresseerd zijn in deze trainingsmethode dan is er en mogelijkheid om eens een proeftraining mee te maken op de zondag 7 juni waarbij men wel voor moet inschrijven via onderstaand e- mail adres.

Ook komen er een beperkt aantal plaatsen vrij de komende trainingsperiode die in september van start gaat en als men daaraan wil deelnemen dan is het raadzaam om nu al in te schrijven om teleurstelling te voorkomen.

Er zijn 3 trainingsgroepen.
Groep 1: 6, 7, 8 jaar                        
Groep 2: 9, 10, 11 jaar        
Groep 3: 10,11,12 jaar                        

Mocht er interesse zijn om deze trainingen te volgen die bestemd zijn voor kinderen t/m 12 jaar en eerst een proef training wil ervaren en / of wil inschrijven voor de periode september / december 2020 en meer informatie wil neem dan contact op met;

Jan Schellevis, Trainer / coördinator, Voetbalschool “TRAIN HET VERSCHIL”
voetbalschool@upcmail.nl Tel: 0187 – 484540 Mobiel: 06 30600574

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant