Heeft u een vraag of juist iets in de aanbieding? Neem dan contact op met de vrijwilligers of loop langs. Zie extrahanden@dorpsraadooltgensplaat.nl of via de telefoon: 06-22646671 en 06-15595414
Heeft u een vraag of juist iets in de aanbieding? Neem dan contact op met de vrijwilligers of loop langs. Zie extrahanden@dorpsraadooltgensplaat.nl of via de telefoon: 06-22646671 en 06-15595414

Oorkonde voor boeren rond Ooltgensplaat

Algemeen 395 keer gelezen

Op 22 mei maakte vrijwilligersproject ‘Extra Handen’ een ronde langs boeren en bedrijven rond Ooltgensplaat. Met een oorkonde wilde men dank betuigen voor de steun tijdens de coronacrisis.

Sinds de uitbraak wordt regelmatig gevraagd om voedingsmiddelen voor behoeftige huishoudens in het dorp. "En nooit tevergeefs," aldus Heidi Mathijssen, een van de coördinatoren van het project. Zij legt uit: "Wij werken al jaren samen met de lokale voedselbank. Zo doen we ook het transport. Immers, als je geen geld hebt voor boodschappen is de reis naar het uitgiftepunt in Middelharnis ook lastig." Volgens Heidi heeft de crisis complicaties veroorzaakt. "De voedselbank is een landelijke organisatie en hanteert regels, waardoor je er net buiten kunt vallen. Voor de crisis losten we dat op," aldus de coördinator van Extra Handen. "Binnen de voedselbank is het momenteel schraal en particuliere donaties kunnen we even niet aannemen vanwege besmettingsgevaar. We zijn de boeren en tuinders daarom zeer erkentelijk."

Men wilde het eens omdraaien. Plaatselijk kunstenaar Vince Trommel kalligrafeerde een fraaie oorkonde met naamgever Oeltgen de Pieper. In een lijstje van GoedvoorGoed gestoken, waren de ontvangers zichtbaar verrast. Heidi Mathijssen kijkt vooruit: "Dat beperkingen van de lockdown verlicht worden, is prettig maar de financiële problemen er nog aan. Sommigen staat het water al aan de lippen en er komen vast meer in de problemen. We hebben elkaar in de toekomst hard nodig." Project ‘Extra Handen’ is een samenwerking van dorpsraad en diaconie van Ooltgensplaat en ondersteunt Platenaren. Het kan gaan om klusjes in huis en tuin, vervoer van mensen of spullen of een luisterend oor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant