Afbeelding

Bankjes gevraagd

Algemeen 542 keer gelezen

Recent kreeg Water Natuurlijk de vraag of het mogelijk zou zijn om bankjes te plaatsen langs de dijk aan het Volkerak op Goeree-Overflakkee. Water Natuurlijk vindt recreatief mede gebruik van dijken van belang en legde het verzoek met een positief advies voor aan het college van dijkgraaf en heemraden van het waterschap Hollandse Delta.

Een inwoner van Goeree-Overflakkee verbaasde zich erover dat op de fietsroute over de dijk langs het Volkerak geen bankjes stonden. Het is fietspad is onderdeel van een vrij lange fietsroute en dan hebben met name oudere mensen behoefte aan rustpunten. Zij kwam dan ook met het verzoek om bankjes te plaatsen. Bij een keuze voor de juiste plekken voor de bankjes kunnen mensen ook genieten van een prachtig uitzicht.

Prioriteit
Water Natuurlijk vindt het recreatief gebruik van onder andere de dijken belangrijk. Voor relatief lage kosten kunnen mensen genieten van de rustige omgeving en de mooie uitzichten. Uiteraard mag dat niet ten koste gaan van de veiligheid van de dijken en moeten we ook al te veel verstoring van de natuur voorkomen. Meestal gaan recreatie, natuur en veiligheid heel goed samen. Water Natuurlijk zet dus actief in op het plaatsen van bankjes. Een voormalig fractievoorzitter van Water Natuurlijk schonk bij haar afscheid zelfs een bankje aan een dijk op Goeree-Overflakkee.

Bomenrij
Langs de fietsroute staat een rij van 1139 oude populieren waarvan het waterschap op aandringen van Water Natuurlijk recent besloten heeft om ze niet te kappen. In de motivatie van het besluit werd onder ander gesteld: " Ze worden door buurtbewoners, wandelaars, fietsers en natuurverenigingen zeer gewaardeerd. Dit blijkt ook uit de 2.879 handtekeningen onder de petitie tot behoud van de bomen. Door nu te investeren in onderhoud en ingrijpende snoei, kunnen de populieren nog jaren blijven staan." Een extra reden dus voor het plaatsen van bankjes. Recreanten kunnen dan ook genieten van de bomen en de vogels die daar op af komen.

Positief advies
Water Natuurlijk adviseert positief en doet in het advies de suggestie om eventueel hiervoor de samenwerking te zoeken met de gemeente Goeree-Overflakkee

Joost Kievit MSc

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant