Afbeelding
Foto: Pixabay

De voordelen van behang

Actueel 162 keer gelezen

Als je iets van kleur op de muur wilt, kun je uit verschillende producten kiezen: behang of verf. That's it. Met verf kom je natuurlijk een heel eind, je kunt zelf een kleur uitkiezen en deze op de muur smeren. Ben je nog aan het twijfelen tussen de twee? Wij hebben de voordelen van behang op een rijtje gezet.

1. Veel variaties en mogelijkheden

Dit is toch wel het grootste voordeel van behang. Je hebt eindeloos veel variaties en mogelijkheden! Je hebt enorm veel prints en reliëfs die je terugvindt op behang. Sterker nog, je kunt het behang als leidraad nemen voor de rest van je interieur. Dus uitgaande van het behang, kies je de kleur en stijl van je bank bijvoorbeeld.

2. Thema's met behang

Wat erg leuk is aan behang, is dat je er echt een thema van kan maken. Wat dacht je van een jungle thema voor de kinderkamer, met aapjes op het behang? Of een heel bloemig behang als je voor vrolijk of juist klassiek wilt gaan. Je kunt dan een kamer helemaal inrichten met dat specifieke thema!

3. Behangen is niet moeilijk

De muur behangen is niet moeilijk. Zeker, je moet er even de tijd voor nemen en zorgen dat je de juiste producten in huis hebt om het goed te kunnen doen. Maar als je er eenmaal inkomt, dan is het vaak echt appeltje eitje! Je hebt tegenwoordig ook heel stevig behang, wat nog makkelijker op de muur te krijgen is. Misschien wel heel handig als je het toch een wat lastigere klus vindt…

4. Geen extra lagen nodig

Met verf zit je al snel vast aan een aantal lagen die je op de muur moet smeren voordat het echt mooi is. Behang hoef je er maar een keer op te doen en het is klaar voor vele jaren! Je hoeft niet bang te zijn dat oude prints of donkere kleuren die nog op de muren zitten, te zien zijn na het behangen. Behang zorgt er over het algemeen voor dat het helemaal dekkend is. Je hoeft dus niet honderd keer met die kwast of roller in de weer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant