Afbeelding

Corona nieuws woensdag 8 april 17:00 uur

Actueel 461 keer gelezen

RIVM Actuele cijfers coronavirus Nederland

Wijzigingsdatum 08-04-2020 | 13:57

Positief geteste personen    20.549 (+969)
Ziekenhuisopnames    7.735 (+308)
Overleden personen    2.248 (+147)


De huidige situatie rondom coronavirus in regio Rijnmond

Laatste update: 8 april 2020

Vandaag (8 april) zijn 137 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 1.800. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 124 patiënten overleden ten gevolgen van het coronavirus.


Stel medische zorg niet uit, blijf de huisarts ook in deze tijd raadplegen

Bewoners met klachten, die niet aan het coronavirus gerelateerd zijn, melden zich minder vaak bij de huisarts of spoedeisende hulp. Dit merken de huisartsen en specialisten. Iris van Groeningen, Internist en Medisch manager SEH, roept bewoners juist op om de eigen huisarts te blijven raadplegen wanneer er klachten zijn. "Laat je eigen gezondheid voorop staan en stel noodzakelijke zorg niet uit", luidt de boodschap.


GGD

GGD Rotterdam-Rijnmond meldt dat er in de afgelopen 24 uur op Goeree-Overflakkee vier mensen een positieve uitslag hebben gekregen van het corona-virus. Daarmee staat de teller nu op 183.


Gemeente past werkzaamheden buitendienst aan

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft vanwege het corona-virus en de bijbehorende maatregelen de werkzaamheden van de buitendienst moeten aanpassen.
Het werk van de buitendienst concentreert zich momenteel zoveel mogelijk op de 'vitale processen'. Dat is alles dat noodzakelijk is voor een verantwoord gebruik van de openbare ruimte. Denk daarbij aan het herstellen van schades, het legen van afvalbakken, werkzaamheden aan het riool, bestrijding van ongedierte en het voorkomen van gevaarlijke situaties.
Het kan daardoor voorkomen dat de afhandeling van een melding of klacht langer duurt dan normaal.
Door de beperkte capaciteit van de buitendienst kunnen niet alle 'normale' werkzaamheden volledig uitgevoerd worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het onderhoud van de groenvoorzieningen. Maar ook het verwijderen van onkruid en het ruimen van zwerfafval. Dat gebeurt allemaal nog wel, maar iets minder.


107 jarige mevrouw Cornelia geneest van corona

Op 17 maart vierde ze haar alweer haar 107de verjaardag, maar de dag erna kwam er slecht nieuws. Mevrouw Cornelia Ras, ook wel bekend als Cor, kreeg koorts en bleek het corona-virus te hebben opgelopen. 'Gelukkig' had de oudste inwoonster van Goeree-Overflakkee 'maar' milde klachten. Op maandagavond 6 april kwam er goed nieuws; mevrouw Ras is weer beter!


Business Coach Peter Stip helpt ondernemers in crisis op Goeree-Overflakkee met gratis webinar

Ouddorp - Op 15 april a.s. lanceert Peter Stip zijn business coaching praktijk met het webinar '11 Stappen om de Corona-crisis te overleven, én er beter uit te komen' voor alle MKB-ondernemers op Goeree-Overflakkee en omstreken. Peter heeft jarenlange ervaring als ondernemer en CEO van een handelsonderneming en is ook gecertificeerd communicatie trainer. Hij is gecertificeerd business coach bij de internationale franchiseformule ActionCOACH, die al 26 jaar actief is in coaching van MKB-ondernemers.

In zowel goede als minder goede tijden kan de samenwerking met een business coach ondernemers vooruit helpen. De crisis legt een enorme druk op ondernemers en velen weten niet goed hoe nu verder. In het webinar zal Peter Stip praktische handvatten geven hoe ondernemers zo goed mogelijk kunnen overleven én hoe zij zich kunnen voorbereiden op de periode ná Corona. Deelname aan het webinar is gratis. Aanmelden kan via deze link https://bit.ly/2XkUddF


 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant