Afbeelding

Paasklokken luiden over Goedereede

Actueel 304 keer gelezen

Net als alle kinderen in Nederland krijgen ook de kinderen van de Eben Haëzerschool op Goedereede Havenhoofd al sinds meer dan drie weken afstand onderwijs.

Afstand onderwijs  werd door het team in een dag voor de leerlingen en hun papa meester en mama juf  georganiseerd en opgezet. Op de eerste maandag van de scholensluiting  kwam het team samen in een klein groepje op school en sloten de andere teamleden aan in de google omgeving voor een on- line meeting. In een record tempo en met vereende krachten werd naar het leerstof aanbod en de leerdoelen van de leerlingen gekeken en werk  in de stille lege lokalen verzameld in de laatjes van de kinderen. Een boekenlegger- een paar fijne leesboeken; de werkboeken en de schrijfschriften; natuurlijk ook de eigen vertrouwde pennenzak van school ging in het schoollaatje. Bovenop nog een lieve groet van de juf.

Aan het einde van de middag stond alles klaar en kwamen om de beurt alle vaders- of moeders soms met zoon of dochter langs om van een afstand van een juf te horen te krijgen waar zij hun spulletjes mochten pakken en meenemen. Alle leerlingen vanaf groep drie namen ook hun eigen school chromebook of laptop mee. Wat een zegen dat de kinderen zo zelfstandig en bekwaam met al deze digitale middelen om kunnen gaan!  Kinderen en ouders die hun spulletjes komen ophalen in een lege school zonder te weten wanneer we elkaar weer kunnen zien en zonder te weten wanneer we weer samen op het plein spelen; samen een viering of een feest hebben zonder de vriendjes en zonder de meester of juf... Dat is heel raar en dat doet pijn; nee dat is geen fijn vakantie gevoel  maar een hele vreemde en onwerkelijke ervaring waarbij menig juf een traantje zal hebben weggepinkt. 

Inmiddels hebben we  ruim drie weken thuis onderwijs achter de rug. Het contact tussen de leerkrachten en de kinderen gebeurt nu op afstand via het scherm van de laptop- via de ouder app of via de telefoon. Alle leerkrachten spreken de kinderen persoonlijk minimaal twee keer per week.
De focus van het schoolwerk ligt op de basisvakken rekenen-taal en spelling en natuurlijk lezen. Het digitale aanbod van leerstof is eindeloos en overweldigend veel; je zou erin verdwalen en je moet er een keuze in maken.  

De leerkrachten zijn in een mum van tijd heel digitaal bekwaam geworden in het begeleiding van de kinderen; dit geldt ook voor de kinderen en alle ouders. Ouders leerkrachten en kinderen spannen zich in en nemen het onderwijs in de ochtenduren heel serieus. Ook dat is voor de leerkrachten heel ontroerend want zij realiseren zich hoe ingewikkeld en zwaar dit kan zijn voor de gezinnen in deze onzekere tijden.

De begeleiding bij rekenen en spelling; ja dat is belangrijk, maar de vraag ""hoe gaat het met jou ? ...en "wat ben ik blij dat ik jou weer even zie en hoor" is op dit moment voor iedereen veel belangrijker. De zorg voor elkaar- voor de kinderen die zich soms ook angstig, onveilig  en onzeker voelen en ouders die ook een schouderklopje en een compliment kunnen gebruiken.

Op woensdag 8 april speelt de stadsbeiaardier van Goedereede Jan Bezuijen bekende Paasliedjes  van school voor de kinderen- alle ouders en alle mensen van Goedereede. Het team bedankt alle ouders voor hun enorme inzet om te helpen bij het onderwijs. Alle gezinnen krijgen ook een bos tulpen.

Paasmuziek en tulpen in Goedereede; tekenen van de opstanding en van het voorjaar - tekenen van hoop op een tijd na de coronacrisis waarbij alle kinderen en alle mensen weer veilig en gezond samen kunnen komen en het leven kunnen vieren.

Zo wensen wij u allen hoopvolle-gezonde en gezegende Paasdagen toe.

Het team van de Eben Haëzerschool. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant