Afbeelding

KRO-NCRV brengt de Goede Week en Pasen in beeld

Actueel 294 keer gelezen

De Goede Week en Pasen kunnen vanwege de coronacrisis dit jaar niet in de kerk gevierd worden. De tv-uitzendingen en internet bieden daarom voor veel mensen uitkomst en zo deze toch vanuit huis te kunnen vieren. KRO-NCRV brengt de plechtigheden op de verschillende momenten van deze belangrijke week voor christenen in beeld. Een overzicht.

Palmzondag 5 april: 9.45 uur / NPO 2
In het Geloofsgesprek een ontmoeting met Rob Merkx, deken van Roermond. Hij begrijpt als geen ander dat in deze tijden van coronacrisis The Passion niet doorgaat. Maar hij wijst ook op de weg van Christus, die in de Goede Week zijn lijden met ons lijden deelt. En met het Licht van Pasen ons ook uitzicht geeft op andere tijden.

Palmzondag 5 april: 9.55 uur / NPO 2
Rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering met palmwijding vanuit de H.Jozefkerk in Waubach. Celebrant is pastoor Harry Notermans.

Goede Vrijdag 10 april: 15.00 - 15.30 uur / NPO 2
De Kruisweg, de bidtocht langs de 14 staties over het lijden en sterven van Christus, wordt gebeden door mgr. Harrie Smeets, bisschop van het bisdom Roermond. Bij elke statie in het Kruiswegpark in Roermond klinkt een meditatie van schrijver/columnist Stephan Sanders. Wishful Singing verzorgt de gregoriaanse gezangen.

Paaszaterdag 11 april: 23.15 uur / NPO 2
De rechtstreekse uitzending van de Paaswake komt vanuit de Munsterkerk in Roermond. Celebrant is mgr. Everard de Jong, hulpbisschop van het bisdom Roermond.
Aanvangstijd 23.15 uur, NPO2.
 
Pasen 12 april: 11.00 - 12.00 uur / NPO 2
Een rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op het Hoogfeest van Pasen vanuit de Munsterkerk in Roermond. Hoofdcelebrant is mgr. Harrie Smeets, bisschop van het bisdom Roermond.

Bij de eucharistievieringen op tv wordt een doventolk ingezet. Gebarentaal is voor doofgeboren mensen veel toegankelijker dan de standaard beschikbare ondertiteling. De bisschoppen hebben van harte ingestemd met dit verzoek van het katholiek dovenpastoraat.

Pasen 12 april: 12.00 - 13.00 uur / NPO 2
Rechtstreeks vanuit Vaticaanstad spreekt paus Franciscus zijn traditionele paasboodschap uit, met aansluitend de zegen Urbi et orbi voor de stad Rome en de wereld.
Daarna ontmoeten Antoine Bodar en Leo Fijen elkaar voor Pasen in Rome. Vanwege de coronacrisis zit Leo Fijen in Hilversum en staat Antoine Bodar in Rome. Met elkaar spreken ze over de situatie van de afgelopen weken. Over de angsten en de zorgen, maar ook over Christus, die hoop geeft op licht en leven door alle dood heen.

Internet:
Dagelijks verzorgt KRO-NCRV een livestream van de eucharistieviering (09.30 uur) en een dagsluiting (19.00 uur) vanuit de Mariakapel in de Hilversumse St. Vituskerk. Celebrant is pastoor Jules Dresmé. Gebeden voor de dagsluiting kunnen ingezonden worden via dagintentie@kro-ncrv.nl.

De vieringen zijn te zien op www.kro-ncrv.nl/katholiek en www.facebook.com/krokatholiek.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant