Afbeelding

Corona nieuws donderdag 2 april 11:45

Actueel 692 keer gelezen

CIJFERS VAN DE RIVM

Overzicht aantallen 1 april 2020
Het totaal aantal positief geteste patiënten: 13.614 (+1.019)
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.159 (+447)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.173 (+134)

Duiding
Gisteren zijn er 447 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 134 personen als overleden gemeld. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd.   
 

OPENING CORONAHUISARTSENPOST IN DIRKSLAND

Goede en veilige zorg voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus is belangrijk. Net als veilige zorg voor patiënten met andere klachten. Daarom openen Huisartsenpost 't Hellegat en Het Van Weel Bethesda ziekenhuis woensdag 1 april een speciale coronahuisartsenpost. Deze is geopend in een aparte unit tegenover de ingang van het spoedplein.

ONDERZOEK
De huisartsen onderzoeken daar patiënten die mogelijk besmet zijn met corona. Als het nodig is, kan de patiënt vanuit deze post direct naar het ziekenhuis. Er kan zelfs een specialist uit het ziekenhuis meekijken op de coronapost bij twijfel of een opname noodzakelijk is. Patiënten met klachten moeten overdag eerst contact opnemen met de eigen huisarts. Of tijdens avonden, nachten en weekenden met de huisartsenpost. Die maken als dat nodig is een afspraak voor de patiënt bij de ''coronahuisartsenpost''.
Op de coronahuisartsenpost wordt niet getest op corona. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis. Daarom is bewust gekozen voor een locatie dichtbij het ziekenhuis.
De patiënten met andere klachten dan corona worden tijdens avonden, nachten en weekenden worden beoordeeld in de reeds bestaande locatie van de huisartsenpost in het ziekenhuis.

LOCATIE
De coronahuisartsenpost is gevestigd bij Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis, aan de achterkant bij het spoedplein. Op het terrein van het ziekenhuis is bewegwijzering aanwezig.

VOORDELEN
Door patiënten die misschien corona hebben te onderzoeken op één plek, blijven de gewone huisartsenpraktijken vrij van corona. Patiënten met andere klachten kunnen er dan nog steeds terecht. Het risico op besmetting van patiënten en medewerkers vermindert door deze oplossing. Ook is zo minder beschermende kleding nodig, waarvan er nu tekorten zijn.

(Bron: CuraMare)
 

ZORGEN OM MOOI WEER EN PAASDRUKTE

De weersverwachting voor het komend weekend is goed. Toch wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Trips in eigen land worden zoveel mogelijk ontraden.
Het kabinet maakt zich zorgen over de mogelijke komst van Duitse en Belgische toeristen in het paasweekeinde. Mogelijk komen daar nadere mededelingen over, zei premier Rutte in de Tweede Kamer.

(Bron: NOS Teletekst)


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant