De Voedselbank GO doet al het nodige om de cliënten wekelijks van goed gevulde voedselpakketten te voorzien. Ondanks Corona.
De Voedselbank GO doet al het nodige om de cliënten wekelijks van goed gevulde voedselpakketten te voorzien. Ondanks Corona.

Voedselbank GO neemt maatregelen tegen Corona

Algemeen 237 keer gelezen

Middelharnis- De Corona epidemie treft onze gehele samenleving. Zo goed en zo kwaad als het kan proberen instanties de maatschappij draaiende te houden. Zo ook de Voedselbank Goeree-Overflakkee.

Door Henk Blanke

De Voedselbank verzorgt wekelijks voor een kleine 80 cliënten voedselpakketten. Om dit voor elkaar te krijgen staat er een leger van ruim 90 vrijwilligers wekelijks klaar om, ieder op zijn/haar manier, een steentje bij te dragen. Het grootste deel van hen zit echter in de voor het Coronavirus kwetsbare leeftijdsgroep. Ter bescherming van hun eigen gezondheid is daardoor begrijpelijkerwijs een aantal medewerkers afgehaakt. Met een gedecimeerd aantal worden de werkzaamheden voortgezet. Dat houdt in: het ophalen van producten bij supermarkten, bij particulieren, boeren en tuinders en collega voedselbanken. Bij al deze activiteiten wordt alles in het werk gesteld besmetting met het Coronavirus te voorkomen.

Maatregelen
'Bescherming' is dus het motto. Voorop staan de door het RIVM gestelde gedragsregels. Vrijwilligers die zich niet lekker voelen, moeten thuisblijven. Degenen die werkzaamheden verrichten, moeten eerst hun handen wassen met een desinfecterend middel. Voordat zij zich bezig gaan houden met het verzamelen van de aangeleverde producten en het samenstellen van de voedselpakketten worden rubberen handschoenen aangetrokken en eventueel mondkapjes gebruikt. De 1,5 meter afstand is een andere maatregel. Deze is echter wel ingrijpend. Daardoor kunnen slechts maximaal 12 mensen in de schuur aanwezig zijn. Dat is de helft van de normale bezetting.

'Vele handen maken licht werk', gaat daarom in deze niet op. Er moet daardoor langer gewerkt worden om de voedselpakketten op tijd klaar te hebben staan. Ook voor de cliënten gelden strikte regels. Alleen op aangeven van de parkeerwachters, die op het parkeerterrein van De Jonge Spartaan staan, kan naar de loods gereden worden. Legitimering en uitgifte van de pakketten vinden altijd plaats met inachtneming van de voorgeschreven afstand van 1,5 meter. Zo hopen bestuur een medewerkers van de Voedselbank GO ook in deze barre tijden de verstrekking te blijven continueren.
Voldoende aanbod
Voedselbank GO heeft goede en nauwe contacten met andere voedselbanken, maar ook met de bedrijven op Goeree-Overflakkee. Door dit actieve relatiebeleid is er veel goodwill en vertrouwen ontstaan tussen alle partijen. Dit vormt de basis voor het feit, dat levering van de benodigde producten min of meer gegarandeerd is. En zelfs meer dan dat. De inhoud van de pakketten die aan de cliënten worden versterkt is bovengemiddeld. Dat verdient nog meer steun.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant