Gerben Kieviet laat zijn muziek horen bij een verpleegtehuis op ons eiland.
Gerben Kieviet laat zijn muziek horen bij een verpleegtehuis op ons eiland.

Een muzikaal hart onder de riem voor bewoners

Algemeen 184 keer gelezen

Goeree-Overflakkee- In de huidige situatie, waar het coronavirus bepalend is voor het dagelijks leven, zien we dat sommige groepen meer geraakt worden dan andere. Met name kwetsbare groepen als ouderen en chronisch zieken worden sociaal geraakt door deze crisis.

Het motto van Stichting ZIJN is: 'Aanhaken daar waar de energie zit en focussen op datgene wat wel mogelijk is'. In deze tijd is met name het laatste belangrijk. Met dat in het achterhoofd heeft de ZIJN de stichting CuraMare benaderd om te kijken waar het verschil gemaakt kan worden. Juist hun werknemers ervaren het sociale isolement waar de inwoners nu in raken.

Eén van de ideeën was het bieden van een beetje vermaak nu veel inwoners van de verzorgingstehuizen niet meer buiten komen. Muziek werkt verbindend, heeft de kracht om de gedachten te verzetten en is een welkome onderbreking.

De oproep van Stichting ZIJN om muzikale inwoners te vragen om hun talent en tijd beschikbaar te stellen, heeft veel positieve reacties en aanmeldingen opgeleverd. Deze zijn benaderd en in overleg met CuraMare ingedeeld op de locaties.

De eerste reacties van de bewoners waren positief. Ook de muzikanten hebben het spelen als waardevol ervaren; 'Hoe dankbaar is het om dit te kunnen doen voor mijn medemens', 'Wat enorm inspirerend is dit' en 'Wat geeft dit een goede energie', waren slechts een paar van de vele positieve reacties.

Mocht jij nou enthousiast zijn geworden, je bent muzikaal en wil ook graag iets willen betekenen of je weet een andere locatie of organisatie waar de muzikanten welkom zijn… neem dan contact op met g.kieviet@zijngo.nl.

Met jouw muzikale bijdrage doorbreek je de eenzaamheid van de inwoners van de verzorgingstehuizen op ons eiland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant