Afbeelding

Corona nieuws zondag 29 maart 17:00 uur

Actueel 979 keer gelezen

Weer 15 mensen positief getest op corona

Wederom een enorme stijging aan positieve corona-testen op Goeree-Overflakkee. In de afgelopen 24 uur hebben maar liefst 15 mensen een positieve testuitslag teruggekregen.
Met die 15 nieuwe patiënten staat de teller nu op 92 officiële besmettingen. (Inmiddels 102!) Men heeft het over 'officiële besmettingen' omdat niet iedereen getest wordt. Het werkelijke aantal besmettingen ligt dus waarschijnlijk veel hoger. Waar de besmettingen precies zijn is niet bekend. De cijfers worden door het RIVM aangegeven per gemeente en niet per woonkern. Het gaat er dus om dat iedereen voorzichtig is, altijd en overal.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk binnen te blijven de komende tijd. Buiten een luchtje scheppen, sporten of met de honden wandelen is geen enkel probleem. Maar zorg dat je dit alleen doet en als je anderen tegenkomt; houd afstand!

Je bent zelf misschien (nog) niet ziek, maar je kunt het virus bij je dragen en nergens last van hebben. Zo kun je dus alsnog anderen aansteken. Houd dus afstand!

De maatregelen die de overheid deze maand heeft aangekondigd gelden sowieso tot maandag 6 april. Dit gaat om alle maatregelen, behalve de evenementen. Die mogen sowieso niet doorgaan tot 1 juni.

Dinsdag 31 maart overlegt het kabinet over de huidige maatregelen. Er wordt dan besloten of ze verder worden verlengd.
(Bron: GOEREE-OVERFLAKKEE.nieuws.nl)


Meer dan 100 mensen positief getest 

In heel Nederland zijn er de afgelopen 24 uur ruim 1000 mensen positief getest op het corona-virus. Op Goeree-Overflakkee zijn dat er 102. Dat is het officiële aantal, veel mensen worden namelijk niet getest. Door een tekort aan tests worden alleen de ouderen, de ernstig zieken en het zorgpersoneel nog maar getest. De rest moet met klachten maar gewoon in thuisisolatie. Het aantal corona-besmettingen op het eiland ligt dus in werkelijkheid een stuk hoger.

Een paar dagen na de eerste positieve corona-test op Goeree-Overflakkee stopte CuraMare met het bekend maken van de cijfers. Zij gaven daar geen toelichting voor, die kwam op vrijdag 27 maart. "Het is en blijft lastig om een recent aantal besmettingen en vermoedens ervan te communiceren," schrijven ze. "De aantallen fluctueren niet alleen dagelijks, maar kunnen in sommige gevallen per dagdeel of zelfs per uur verschillen." Ze willen onjuiste communicatie dus voorkomen.
Voor de exacte cijfers sturen ze iedereen door naar het RIVM. Wat veel mensen op het eiland nu denken is dat CuraMare de cijfers ook niet meer doorgeeft aan het RIVM, maar dat is niet waar. Ze publiceren de cijfers zelf niet, maar geven deze nog wel gewoon door.

CuraMare plaatste ook een oproep waarin werd gevraagd om extra hulp. De Raad van Bestuur laat weten dat er zo'n 150 mensen zich hebben aangemeld. "Van vrijwilligers uit de zorg, tot bankmedewerkers die hand en spandiensten willen verrichten. Vaste medewerkers van wie het project is stilgezet die komen helpen op plaatsen waar het juist super druk is." Het hele eiland werkt dus samen om dit virus te bestrijden.
(Bron: GOEREE-OVERFLAKKEE.nieuws.nl)


De eerste 100 extra beademingsapparaten zijn binnen: 'Mooi nieuws'
Philips heeft inmiddels de eerste honderd van duizend extra beademingsapparaten geleverd. De machines zijn nodig om ernstig zieke coronapatiënten te beademen. 
 
Dat meldt het Ministerie van Volksgezondheid zojuist: ,,Mooi nieuws. Het eerste deel van de levering van 1000 beademingsapparaten en 1000 patiëntbewakingssystemen zijn binnen. Zo kan de ic-capaciteit in Nederland snel omhoog. Komende weken wordt de rest van de apparaten geleverd." Het gaat vandaag om honderd apparaten. 


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant