Afbeelding
Foto: Pixabay

Richt jouw ideale thuiswerkplek in!

Actueel 155 keer gelezen

Tegenwoordig werken steeds meer mensen vanuit huis, veel mensen improviseren dan een thuiswerkplek aan de keukentafel. Toch is het verstandiger om een ergonomische thuiswerkplek in te richten. Een ergonomische thuiswerkplek stimuleert niet alleen de productiviteit, maar het helpt ook bij het tegengaan van fysieke klachten. Welk kantoormeubilair heb je nou nodig voor een thuiswerkplek? Ga je het kantoormeubilair kopen of huren? SKEPP geeft jou advies hierover in dit blog!

Jouw thuiswerkplek ingericht met ergonomisch kantoormeubilair.
Als je op kantoor werkt, dan is al het kantoormeubilair goed afgesteld volgens de richtlijnen van de Arbowet. Maar hoe zit dat als je thuis werkt? De Arbowet is ook van kracht bij thuiswerken, de werkgever is verplicht om een goede werkplek te regelen. Jij wil natuurlijk wel comfortabel kunnen werken vanuit huis. Daarom vraagt een thuiswerkplek om dezelfde soort meubelen als op kantoor.

Ga voor een verstelbaar bureau
Wil je een productief aan het werk zijn? Zorg dan voor een goed ingesteld bureau. Ga voor een vierpoot bureau en stel hem in op jouw ideale werkhoogte. Voor een comfortabele en ergonomische werkplek is het belangrijk om je bureau goed af te stellen. Je wilt natuurlijk geen lichamelijke klachten krijgen door een verkeerde houding. Wil je weten wat de juiste werkhoogte van een bureau is? Dat lees je hier. Gaat je voorkeur uit naar staand werken? Kies dan voor een zit-sta bureau, hiermee kun je variëren tussen zittend en staand werken. Stel het bureau op de gewenste hoogte in en je kunt aan de slag!

Een ergonomische bureaustoel mag niet ontbreken
Een ergonomische bureaustoel is een must! Hierbij is het goed afstellen van de bureaustoel ook belangrijk. Denk aan een goede rugsteun en stel de armleuningen op de gewenste hoogte af. Schuif de bureaustoel naar een goede afstand van het bureau. Voorkom rug- en nekklachten door het juist instellen van je bureaustoel. Je bent de hele dag aan het werk, optimale ondersteuning is daarom gewenst.

Huren vs. kopen
Veel mensen werken momenteel thuis. Of dit voor slechts een paar weken is of voor langere tijd, is nog onzeker. Als je kantoormeubilair aanschaft loop je het risico dat je met meubilair blijft zitten wanneer je het niet meer nodig hebt. Vandaar dat er nu bij SKEPP ook de mogelijkheid is om kantoormeubilair te huren. Het voordeel van kantoormeubilair huren is, dat het maandelijks opzegbaar is. Door kantoormeubilair te huren zit je dus niet vast aan meubilair wat je niet meer nodig hebt.

Ben jij klaar voor het thuiswerken?
Heb jij je thuiswerkplek al optimaal ingericht? Of mis je toch nog ergonomische kantoormeubelen? Het is belangrijk om bij het kopen of huren van kantoormeubilair te letten op de afstel mogelijkheden van de meubelen. Zo creëer je de perfecte werkomgeving gewoon bij jou thuis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant