Afbeelding

Corona nieuws donderdag 26 maart 12:45 uur

Actueel 596 keer gelezen

Bijzondere schooldagen

Kinderen mogen niet naar school tenzij hun ouders een cruciaal beroep hebben. De toestand op school is heel anders, want er zijn minder leerkrachten en weinig of geen klasgenootjes. Om wat leuks te doen voor de kinderen hebben de juffen van OBS J.C. van Gent pannenkoeken gebakken. De kinderen blijven op gepaste afstand. Op RKBS de Nobelaer zijn spelletjes klaargelegd, worden films gekeken en mogen de kinderen regelmatig naar buiten om te spelen. (Bron: GOEREE-OVERFLAKKEEnieuws.nl)


Boeren en tuinders zoeken hulp

Boeren en tuinders zoeken thuiszitters om te helpen bij de oogst. Dat doen zij via het nieuwe platform werkenindelandentuinbouw. Het initiatief is ontstaan door dat land- en tuinbouwers door de corona-crisis een tekort aan arbeidskrachten hebben. Door de strenge maatregelen in binnen- en buitenland is de beschikbaarheid van personeel in de boerensector in het gedrang gekomen. (Bron: GOEREE-OVERFLAKKEEnieuws.nl)

Onderwijs

Het Kabinet gaat op dinsdag 31 maart besluiten hoe het onderwijs verder moet met de strenge corona-maatregelen na 6 april. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagavond bekend. Hij gaf een korte update aan een groep journalisten na afloop van een crisisberaad. Die dinsdag zal het kabinet met de deskundigen bekijken hoe het ervoor staat. Ook wordt er gekeken naar wat de effecten van het beleid tot dan toe zijn. De landelijke examens zijn al afgelasten, maar er wordt volgende week dus gekeken hoe dat zit met alle andere leerlingen. (Bron: GOEREE-OVERFLAKKEEnieuws.nl)


44 besmettingen op Goeree-Overflakkee

Volgens het AD is het aantal besmettingen op het eiland  met 44 relatief hoog. In de afgelopen 24 uur is er op het eiland één persoon bijgekomen. 

20.000 ex-zorgmedewerkers springen bij

Ongeveer twintigduizend ex-zorgmedewerkers hebben zich aangemeld om bij te springen in de strijd tegen het coronavirus, schrijft minister Hugo de Jonge woensdagavond in een Kamerbrief. Daarnaast worden andere verkrijgbare coronatests onderzocht om de testcapaciteit in Nederland te vergroten. (Bron: NU.nl)
Mannen lijken zieker te worden van coronabesmetting dan vrouwen
Relatief veel mannen overlijden aan de gevolgen van het coronavirus. Uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) van 25 maart blijkt dat meer dan 60 procent van de COVID-19 patiënten die in Nederland in het ziekenhuis belanden man is. Ook van de mensen die in Nederland aan de gevolgen van het coronavirus zijn overleden, is 60 procent man. Toch wordt het coronavirus bij ongeveer evenveel mannen als vrouwen geconstateerd. Mannen lijken dus zieker te worden van een besmetting dan vrouwen. (Bron: NU.nl)


Recessie onvermijdelijk voor coronacrisis

In het gunstigste geval krimpt de Nederlandse economie met 1,2 procent door de uitbraak van het coronavirus, voorspelt het Centraal Planbureau (CPB) donderdag in een studie naar de economische gevolgen van het coronavirus. (Bron: NU.nl)


Cijfers over Spanje en Italië

In Spanje zijn de afgelopen 24 uur nog eens 655 coronapatiënten overleden. Daarmee komt het dodental uit op 4.089. het aantal bevestigde besmettingsgevallen in Spanje is van 4.610 gestegen naar 56.188.
In Italië zijn meer sterfgevallen geregistreerd dan in Spanje Daar zijn volgens de laatste update 7.503 personen overleden aan COVID-19. De Italiaanse autoriteiten moeten de cijfers van donderdag nog bekendmaken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant