Afbeelding
Foto: Pixabay

Met deze 5 tips verhoog jij de productiviteit in je kantoorruimte!

Actueel 171 keer gelezen

Een kantoorruimte moet, naast dat het functioneel is voor jou en je collega's, er ook creatief uit zien. Echter, hoeveel invloed heeft de inrichting van een kantoorruimte op de productiviteit van jou en je collega's? SKEPP geeft je 5 tips in dit blog om de productiviteit op kantoor te verhogen!

Zorg voor een prettige temperatuur op kantoor
Een koude omgeving vindt niemand prettig. Dit geldt ook voor de temperatuur op kantoor. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen productiever zijn op kantoor als de temperatuur een paar graden hoger ligt. Zo ligt de ideale temperatuur in een kantoorruimte voor een vrouw bijna 5 graden hoger, dan die voor een man. Wil je een optimale temperatuur in je kantoorruimte? Dan moet de temperatuur tussen de 21 en 24 graden liggen. De temperatuur in een kantoorruimte zou de productiviteit met wel 15% kunnen verhogen!

Overleg wel eerst met je collega's wat ze vinden van de huidige temperatuur in de kantoorruimte. Het is niet verstandig om de temperatuur te verhogen in de kantoorruimte als dit niet nodig is. Het verhogen van de temperatuur kan namelijk een tegenovergesteld resultaat geven op de productiviteit.

Zo veel mogelijk natuurlijk licht
De werking van licht wordt vaak onderschat. In kantoorruimtes wordt veel gebruik gemaakt van kunstmatig licht om zo een continue aan onnatuurlijk daglicht te creëren. Maar kunstlicht is bij lange na niet hetzelfde als echt daglicht.

Kunstmatig licht kan ons natuurlijke ritme verstoren, waardoor we eerder vermoeid raken. Het effect kan zijn dat we rond 3 uur 's middags al vermoeid zijn. Probeer dus zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten door bijvoorbeeld grote raampartijen te creëren in je kantoorruimte. Dit zal de productiviteit zeker verhogen! Denk goed na over de raamdecoratie van de raampartijen. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk daglicht binnen laten komen.

Gezonde voeding inzetten voor gezonde collega's
Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel voor meer productiviteit. Want op die vette hap op de vrijdagmiddag na, is het belangrijk om te zorgen voor gezonde voeding voor jou en je collega's. Niet iedereen is elke dag in staat om zelf te zorgen voor een gezonde lunch of snack op kantoor.

Eet je te veel suikers of vetten? Dan moet je lichaam harder werken om alles te verteren, waardoor je eerder vermoeid raakt. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je meer energie hebt om te werken. Zeker als je naast die gezonde voeding, ook nog af en toe een middagwandeling gaat maken.

Maak een wandeling
Over die middag wandeling gesproken, dit draagt ook bij aan de productiviteit! Het is verleidelijk om binnen te blijven als het slecht weer is. Probeer toch zo veel mogelijk naar buiten te gaan, even de frisse lucht in en even weg uit je kantoorruimte.

Je zult merken dat je nadat je buiten bent geweest, weer met een frisse blik kunt beginnen en jij je veel prettiger voelt! Naast dat een wandeling goed is voor de gezondheid, draagt het ook bij aan creativiteit. De hersenen worden geprikkeld doordat je buiten bent. Buiten krijgen we nieuwe prikkels, doordat er andere dingen te zien zijn. Dit komt doordat er buiten andere dingen te zien zijn dan binnen in een kantoorruimte

Een creatieve kantoorruimte voor meer creativiteit
Een kantoorruimte is de ruimte waar jij je werk kunt doen. Klinkt logisch, toch? Maar moet een kantoor ook inspirerend en creatief eruit zien of is dat niet nodig? Het antwoord is 'Ja, een kantoor moet er wel degelijk creatief uit zien'.

Creativiteit en productiviteit worden gestimuleerd door een inspirerende kantoorruimte! Je wordt geprikkeld door alles wat je om je heen ziet, hieronder valt ook de inrichting van je kantoorruimte. Pas je kantoorinrichting zo aan, zodat het past bij het bedrijf maar je ook inspireert!

Hoe ga jij de productiviteit verhogen?
Je hebt in dit blog kunnen lezen hoe je de productiviteit kunt verhogen. De meeste tips zijn direct toepasbaar. Gezonde voeding is belangrijk, maar ga ook wandelen tussen de middag. Wil je je kantoorruimte creatiever inrichten? Bekijk dan eens de verschillende mogelijkheden die SKEPP biedt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant