Afbeelding

COVID-19 MAANDAG 23 MAART 18:10 uur

Actueel 590 keer gelezen

Dodental opgelopen met 34

NU.nl meldt maandag 23 maart dat het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is opgelopen tot 213. Sinds zondag zijn er 34 dodelijke slachtoffers bijgekomen, meldt het RIVM maandagmiddag.
Er zijn nieuwe corona-cijfers bekend gemaakt door de GGD Rotterdam-Rijnmond. Er is een enorme stijging te zien voor Goeree-Overflakkee. Eergisteren is het aantal besmettingen opgelopen tot 26. Dit gaat alleen om mensen die positief getest zijn. Dat wordt niet bij iedereen gedaan. Alleen bij ouderen en mensen met een zwakke weerstand.

Mogelijke lockdown

Viroloog Ab Osterhaus meldde zondag 22 maart in Op 1 dat we zo snel mogelijk naar een lockdown moeten. IC bedden zullen deze week helemaal vol gaan liggen. Het huidige plan van het kabinet lijkt niet echt te werken. Er zijn medische experts die twijfelen aan de keuzes en aanpak van het RIVM.

Medische ventilatoren

Philips gaat de productie van medische ventilatoren flink verhogen om zo aan de vraag van ziekenhuizen te voldoen.

Ledenvergadering De Motte van donderdag 2 april afgelast

De ledenvergadering zal later in het jaar ingehaald worden op een nader te bepalen datum. Wanneer deze bekend is zal De Motte haar leden hiervan op de hoogte brengen. 

Goeree Creatief in Oostdam

De geplande avond van Goeree Creatief in Oostdam op donderdag 26 maart gaat niet door i.v.m. het Corona Virus.  

Tiengemeten

Het bestuur heeft dit weekend helaas het besluit moeten nemen om zowel het Landbouwmuseum als het Rien Poortvlietmuseum op Tiengemeten voor het publiek tot nader order gesloten te houden.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant