Afbeelding

Natuurverhalen van Tino van Kampen nu gebundeld

Actueel 147 keer gelezen

Tino van Kampen is een gepassioneerd natuurliefhebber. Vooral vogels trekken zijn aandacht. Vaak maakt hij zijn zwerftochten door de natuur alleen, maar inmiddels leidt hij ook excursies voor Natuur-monumenten. Omdat hij ook graag schrijft, kwam hij op het idee om zijn verhalen aan het papier toe te vertrouwen. Elke maand wordt een van zijn 'zwerftochten' gepubliceerd in Groot Goeree Overflakkee, een regionale krant. Zijn tochten vanaf 2016 t/m maart 2020 zijn nu gebundeld in 'Zwerftochten langs het Haringvliet'. 

Hieronder een fragment uit zijn bundel.
Er loeide een straffe waterkoude wind over het Haringvliet. De lucht, nog deels blauw, vergrijsde vanuit het westen. Geen ideaal weer om roofvogels te tellen, die 'drukken' zich bij harde wind. De score bleef dan ook matig die dag. Wat wij wél zagen was bijzonder.
Een vrouwtje blauwe kiekendief bijvoorbeeld. Zij zweefde onafgebroken over de ruigte langs de oever van het water, dat schuimend tegen de basaltblokken uiteenspatte. Op zeker moment kreeg zij een groepje veldleeuweriken in het vizier. Het bleek dat zij meer in haar mars had dan gracieus boven rietvelden zweven. Dwarrelend als een vlinder manoeuvreerde zij door de zangertjes heen. [..]

Het boekje is te bestellen via: 
https://www.boekenbestellen.nl/boek/zwerftochten-langs-het-haringvliet/36928
Wilt u meer lezen van Tino? Neem dan een kijkje op zijn blog.
http://wwwdeliterator.blogspot.com/ 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant