OBS De Inktvis in Dirksland is een van de scholen van de Stichting OPOGO waar geen les meer gegeven wordt. (Foto: Nick Ehbel)
OBS De Inktvis in Dirksland is een van de scholen van de Stichting OPOGO waar geen les meer gegeven wordt. (Foto: Nick Ehbel)

De wereld aan je voeten. Ontdek jij mee?

Algemeen 623 keer gelezen

Dit is één van de slogans van Stichting OPOGO, maar... wordt de wereld plotseling niet heel klein als je geen les meer krijgt in je vertrouwde schoolomgeving?

Nee hoor, want de medewerkers doen er alles aan om lesgeven en thuis leren zo goed mogelijk te laten plaatsvinden.

ze doen dat sindsf 16 maart 2020 via de volgende lijnen:

Communicatie
De communicatie naar ouders, leerlingen en externen ziet er als volgt uit:

• Er zijn duidelijke afspraken met ouders en leerlingen over (t)huiswerk waarbij leerkrachten kunnen ondersteunen. De leerkrachten teams zijn op diverse manieren (fysiek, telefonisch, e-mail of via Google Hangout) bereikbaar voor ouders en leerlingen.
• Het nieuwe MT van Stichting OPOGO (Petra 't Hoen, Sabina Smaal, Linda Kreeft en Sandra Bruggeman) zijn aangewezen als crisisteam. In overleg met de interim-bestuurder van Stichting OPOGO zetten ze de lijnen uit en lossen voorkomende vragen op. Als directeur van de diverse locaties onderhouden zij ook het contact met de schoolteams.
• Leerkrachten, MT en bestuur vergaderen m.b.v. de Google Hangout waardoor fysiek contact zoveel mogelijk vermeden wordt en er toch dagelijks overleg plaats kan vinden.
• Ivo Maliepaard onderhoudt de contacten en communicatie naar derden zoals Gemeente en andere schoolbesturen.

Opvang
De eerste dag was er wat onduidelijkheid over de cruciale beroepsgroepen. Maar in de loop van de dag is door Kibeo aangegeven wat hun richtlijn is. Deze is gelijk aan de richtlijn die verder in het land door Kinderopvangorganisaties wordt gevolgd. Met die richtlijn als uitgangspunt is opvang vanuit de gezamenlijkheid onderwijs/kinderopvang prima te regelen.

Voor slechts een 12-tal kinderen is een verzoek voor opvang op maandag noodzakelijk gebleken. Duidelijk is wel dat de behoefte dagelijks zal variëren.

Onderwijs
In eerste instantie is er voor gezorgd dat leerlingen thuis aan de slag kunnen. De komende dagen wordt nagegaan hoe andere zaken (digitaal) voor thuis leren kunnen worden ingezet. Dat zal per locatie een eigen vorm krijgen. Op sommige scholen worden de Chromebooks al opgehaald door de leerlingen om daarna thuis digitaal lessen te kunnen volgen.

In een Stichtingsbreed gedeeld document verzamelen alle teams de vormen van goed thuisonderwijs. Het is goed om te zien hoeveel creativiteit en saamhorigheid er heerst onder de collega´s.

Als de ontwikkelingen er om vragen, zal de stichting in de loop van week 13 met een update komen om de externe relaties onderwijs op de hoogte te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant