Afbeelding

Titel in zicht voor rugbyers Flakkee

Actueel 211 keer gelezen

Met nog 3 wedstrijden te gaan in de Plate Poule van 4e Klasse West lonkt de titel voor de EFRC Eilanders als onderdeel van de Batavieren Cluster. Zondag werd er 'thuis' gespeeld in Etten-Leur tegen het derde team van de Rotterdamse Studenten. De bal was nog geen drie minuten in het spel toen Daan van Rossum de eerste try scoorde en daarmee was de toon gezet. De voorwaartsen heersten en maakten het spel vrij voor de rappe backs. Er werd prima vastgehouden aan het game plan zodat ook captain Twan de Waard en twee keer Ouddorper Sven ter Beek voor rust konden scoren. De gasten wisten het ovaal één keer te drukken en omdat de harde wind het raak trappen van de conversies moeilijk maakte stond het bij rust 20-5.

Coach Darren Flynn had deze keer 'slechts' 5 wissels en gebruikte ze slim. Er werd in de tweede helft  goed gebruik gemaakt van de wind, de driekwarters werden goed in de lijn aangespeeld en zo liep de score op na tries van Aaron Huizer, Lars van de Riet, 2 x Van Rossum en een debuut try voor de Australische Eilander Ben Godfrey. Van Rossum wist nu wel 4 conversies raak te trappen en omdat nu wel de hele wedstrijd de focus bleef kon de tegenstander maar één keer in de tweede helft scoren. Einduitslag 53-12.

Als de Batavieren zondag uit tegen de hekkensluiter in Delft winnen wacht op 29 maart een thuiswedstrijd in Middelharnis waarin de titel kan worden gepakt in een rechtstreeks duel met de nummer twee.