Afbeelding

Maasstad Ziekenhuis breidt Intensive Care uit vanwege coronavirus

Actueel 428 keer gelezen

De Intensive Care (IC) van het Maasstad Ziekenhuis breidt het aantal bedden met beademingsmogelijkheden uit om goed voorbereid te zijn op de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Ook wordt gekeken waar de geplande zorg kan worden afgezegd om personeel vrij te maken voor de zorg voor patiënten met het coronavirus (COVID-19).


Het Maasstad Ziekenhuis doet dit in overleg met het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) en ziekenhuizen in Noord Italië en Noord Brabant. Die geven aan dat de behoefte aan bedden met beademingsmogelijkheden op de Intensive Care toe zal nemen bij verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Nederland. Door de capaciteit van de IC te vergroten, kan aan die vraag worden voldaan.
 
"Omdat we de capaciteit van onze IC van 21 bedden vergroten naar 26 bedden, waarvan er 19 voorzien zijn van beademingsapparatuur, moeten we de geplande zorg zoals poliklinische afspraken en operaties afschalen waar dat kan. Daarmee maken we niet alleen medewerkers vrij voor de acute zorg voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus, maar besparen we ook op de steeds schaarser wordende beschermingsmaterialen," legt voorzitter raad van bestuur Peter Langenbach uit.
 
Het Maasstad Ziekenhuis denkt op deze manier ook goed in te kunnen spelen op het toenemende ziekteverzuim onder de medewerkers ten gevolge van het coronavirus (COVID-19). "Als de zorg op de poliklinieken en de operatiekamers minder wordt, zijn er meer medewerkers vrij voor de acute zorg. Zo voorkomen we dat de werkdruk in het ziekenhuis onacceptabel hoog wordt. Onze patiënten worden hierover geïnformeerd en we hopen op hun begrip," aldus Langenbach.
 
 
Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van de 'Coöperatie Zorg op Zuid'. Het werkt in dat kader intensief samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Het Maasstad Ziekenhuis is tevens onderdeel van de Santeon groep, een landelijke samenwerking van zeven topklinische ziekenhuizen die het doel hebben de zorg steeds beter te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant