Yiannes met op de voorgrond Mosses. Foto: Cora de Boed
Yiannes met op de voorgrond Mosses. Foto: Cora de Boed Foto: Cora de Boed

Griekse muziek en zang klinkt rondom

Algemeen 324 keer gelezen

Brielle - In een bomvol restaurant Petros aan de Voorstraat 126 te Brielle is het volop genieten. Niet alleen van de heerlijke gerechten, maar ook van de muziek van Yiannes Ikonomou en Mosses Papamoeseos, respectievelijk op gitaar en bouzouki afgewisseld door viool. Mosses zingt daarbij ook voortreffelijk! Dat doen ze nog eens dunnetjes over op zaterdag 21 maart.

Door Cora de Boed

Yiannis Ikonomou is oorspronkelijk afkomstig uit Trikala, een mooie muzikaal stadje op het Griekse vasteland. In 1994 vestigen Yiannis en zijn familie zich in Rotterdam. Het is de tijd dat veel oude Griekse musici vooral in deze omgeving bezig zijn. Yiannis wordt beïnvloed en vindt zijn weg in de muziek. Hij begint te zingen en leert gitaar. In de loop der jaren maakt Yiannis zijn eigen muziek en maakt deel uit van diverse muziekbands.

De afgelopen jaren heeft Yiannis zelf muziekwerken uitgebracht zoals Zografia mou, Polychromos Vythos en To Limani. Twee van deze tracks (Zografia mou en To Limani) zijn ook in visuele vorm vastgelegd in een videoclip. De videoclips zijn op YouTube en Facebook onder de site YiannisMusic te vinden. Verder kan men de nummers onder de naam Yiannis Ikonomou ook op alle digitale musicstreamers beluisteren. Denk aan Spotify, YouTube Music, Deezer, iTunes en zo meer.

Nieuw album
Op dit moment houdt Yiannis zich bezig met de productie van een compleet album met nieuwe nummers dat volgens plan in de loop van 2020 uitgebracht zal worden.

Tegenwoordig treedt Yiannis op met zijn band Metron Ariston die door getalenteerde musici gevormd wordt. Violist en solist Mosses Papamoeseos is een vaste kracht in de band en vormt de duosessie samen met Yiannis. Daarnaast treedt de band ook als full-band edition samen op met gitarist George Xanthou en percussionist Vasili Charalambous. Het repertoire bevat, naast zijn eigen tracks, een selectie van de mooiste Griekse liederen.

Men kan genieten van nummers van grote Griekse componisten en zangers zoals Parios, Alexiou, Mitropanos, Mikis Theodorakis. Daarnaast zingt Yiannis ook een range van pop/folknummers van artiesten zoals Haroulis, PixLax, Alkinoos Ioannidis. Het repertoire wordt verrijkt met een toewijding aan de Rebetiko en vrolijke Griekse dansmuziek. Last but not least beschikt de band ook over een aantal Rock Classics die tijdens een bepaalde gelegenheid gespeeld worden. Het is een waar genoegen om naar deze muziek te luisteren! En dat zeg ik zonder overdrijven. De muzikanten willen hun luisterpubliek het graag naar de zin maken. En dat is ze dan ook heel erg goed gelukt!

Informatie
Meer informatie en muziek van Yiannis & Metron Ariston kan iedereen vinden op de volgende Facebook en Instagram sites YiannisMusic, Metron Ariston Band en Yiannis Ikonomou.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant