OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto: Hans Nieuwland

Fototentoonstelling "Rotterdam anders"

Algemeen 316 keer gelezen

De fototentoonstelling 'Rotterdam anders' van Hans Nieuwland is te zien van 1 maart t/m 29 april 2020 in de Remonstrantse kerk te Sommelsdijk.

Hans is 77 jaar en heeft zijn hele leven gewoond in wat nu Hellevoetsluis heet. Op zijn veertiende kreeg hij een Agfa Clack camera, (6x9 cm rolfilm) en vanaf die tijd heeft hij gefotografeerd. De omgeving, de familie en later zijn gezin en tijdens vakanties. Na zijn pensionering is hij als hobby gaan fotograferen en in 2007 is hij lid geworden van de fotoclub in Hellevoetsluis. Sinds 2017 is hij ook lid van fotoclub "De Rarekiek" in Middelharnis. 

Zijn belangstelling gaat vooral uit naar concrete beelden: landschappen, stadsgezichten en portretten, vooral mensen aan het werk, of op een andere manier bezig. Hij maakt regelmatig fotowerk voor het Stadsmuseum van Hellevoetsluis, over alles wat verdwijnt en wat er bij komt. Hij heeft 33 jaar in Rotterdam gewerkt en kent de stad wel een beetje. Vandaar dat hij daar ook regelmatig foto's maak. Onder andere een serie "Panorama's aan de Maas". 

Over de expositie
In de expositie hangt werk dat hij heel recent heeft gemaakt tijdens de mentorcursus van De Rarekiek, met als thema "Rotterdam anders". Daarin probeert hij beelden te maken, die je niet vaak ziet, maar wel een beeld geven van de stad. De foto's zijn gemaakt met een groothoeklens en hebben een groot object op de voorgrond met (bekende) gebouwen of een stuk stad als decor. 

Er zijn vier foto's bijgevoegd uit de serie "Iconen aan de Maas". De serie toont de oude iconen met de nieuwe op de achtergrond. Die foto's zijn met een telelens gemaakt. Die serie gaat over schaal en bouwstijlen.

U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant