Afbeelding
Foto: Janis Romanovskis

StarkLinnemann meets Aleksandra Line in Diekhuus

Algemeen 278 keer gelezen

Middelharnis – Zondag 15 maart vanaf 15.00 uur zal een heel bijzonder concert plaatsvinden in Het Diekhuus. Het zal niet vaak gebeuren dat een artiest uit Riga (Letland) een concert geeft op het Eiland. Het verhaal hierachter vindt zijn oorsprong in een ontmoeting tussen Paul Stark en Jonas Linnemann, initiators van de bekende groep StarkLinnemann en 'spoken word artiest' Aleksandra Line tijdens dè handelsbeurs voor jazzmusici: Jazzahead in Bremen. Wie is Aleksandra Line?

Als spoken word artiest is Aleksandra Line al jaren actief in de muziek industrie in Letland en de Letse jazzmuziek in het bijzonder. Zij creëert poëzie in het Engels, Lets en Russisch die al sinds haar tiende jaar wordt gepubliceerd. In 2012 was zij genomineerd voor de Russische poëzie prijs "Poet of the Year"! Haar poëzie maakt onder andere deel uit van een spoken word & geïmproviseerd jazz project "Klausies" (Ned. Luister). Deze samenwerking resulteert in haar debuut album "17" dat wordt genomineerd voor de beste plaat van 2018 in de categorie jazz en blues van de Letse muziek award "Golden Microphone". Het album wordt lovend ontvangen door de pers in en buiten Letland. Aleksandra Line behoort tot de generatie kunstenaars die opgroeiden na het wegvallen van het "ijzeren gordijn". Haar ouders hebben de toenmalige Sovjet Unie echter wel degelijk meegemaakt. Omdat Aleksandra's teksten veelal zijn geschreven vanuit persoonlijke invalshoek geeft zij ons een kijkje in de belevingswereld van iemand uit het huidige Riga.

StarkLinnemann zal met Aleksandra Line een concert verzorgen waarbij poëzie en geïmproviseerde muziek samensmelten. StarkLinnemann is bekend om zijn trio, quartet en quintet bezettingen waarbij sterk gearrangeerde muziek de boventoon voert. Zelfs hercomposities van klassieke meesterwerken van o.a. Chopin en Beethoven worden daarbij niet gemeden. Bij dit project gooit StarkLinnemann het over een geheel andere boeg. De bezetting is bewust klein gehouden om het spontane element in de muziek optimaal te kunnen benutten. Paul Stark musiceert op piano en hammond orgel. Jonas Linnemann zal met een keur aan percussie instrumenten, loops en slagwerk een rijk pallet aan klankkleuren ten gehore brengen. Niet alleen de diepere betekenis van Aleksandra's poëzie zal als inspiratiebron dienen voor de muziek. Ook de typerende klanken van de Russische en Letse taal zullen de musici aanzetten tot intrigerende nieuwe muzikale klanken.

Een concert om niet te missen!

Info en kaarten à € 12,50 kindtarief € 6,50:
tel. 0187-482400 of www.hetdiekhuus.nl of aan de deur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant