Hiermee dragen Ladies’ Circle GO en BeCare bij aan een hartveiliger Goeree-Overflakkee. (De foto kan misschien niet overeenkomen met de 13 AED buitenkasten. - red. )
Hiermee dragen Ladies’ Circle GO en BeCare bij aan een hartveiliger Goeree-Overflakkee. (De foto kan misschien niet overeenkomen met de 13 AED buitenkasten. - red. )

Plaatsing 13 AED kasten door Ladies' Circle GO

Algemeen 395 keer gelezen

Met het evenement Bingo, Beats & Bubbles wisten de dames van Ladies ' Circle Goeree-Overflakkee vorig jaar een fantastisch bedrag van €6500,- op te halen. Het doel was dit keer om aandacht te generen voor de Hartstichting en daarbij zorg te dragen voor het plaatsen van meer AED- buitenkasten in de verschillende dorpskernen. Hierdoor zijn er meer AED's 24 uur per dag bereikbaar.

Hoofdsponsor van dit evenement was het bedrijf BeCare dat zich ten doel stelt om mensen op te leiden tot lifesavers. Dat doen zij met het geven van EHBO-, BHV-, en reanimatietrainingen en de verkoop van de daartoe behorende materialen. BeCare sponsorde een buitenkast mét een AED.

Samen met BeCareis per kern onderzocht waar de grootste behoefte lag aan een buitenkast. Zodoende zijn er maar liefst 13 buitenkasten geplaatst op de volgende locaties:

Ooltgensplaat: Watersportvereniging
Den Bommel: De Bommelstee
Stad aan het Haringvliet: Trefpunt AED + kast
Battenoord: Camping De Grevelingen
Oude-Tonge: SRGO: Grutterswei
Sommelsdijk: SRGO: De Staver
Sommelsdijk: Exoduskerk
Dirksland: SRGO: De Gooye
Melissant: Melishof
Goedereede: SRGO: Oostdam
Stellendam: SRGO: 't Haagse Huus
Ouddorp: De Klepperstee
Ouddorp: Ondernemersvereniging Ouddorp: komt bij de kerk in de Ring te hangen

Op deze plekken heeft u 24 uur per dag de beschikking over een AED. Bij het openmaken van de buitenkast klinkt er een hard geluidssignaal, zodat de omgeving weet dat de kast is geopend en eventueel bij de reanimatie kan helpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant