Iedere dinsdagavond is het Prieel van De Staver gevuld met enthousiaste bridgers.
Iedere dinsdagavond is het Prieel van De Staver gevuld met enthousiaste bridgers.

Bridge is een sport voor jong en oud

Algemeen 381 keer gelezen

Sommelsdijk- Louter superlatieven klinken er uit de monden van de bestuursleden van Bridgeclub Menheerse als zij spreken over hun edele sport: Bridge, met hoofdletter B!!

Door Henk Blanke

Vooropgesteld: bridge is een sport, geen spel. Bij een spel speelt toeval een grote rol. Hoe vallen de dobbelstenen? Welke kaarten krijg je toebedeeld? Nee, bij bridge gaat het om denken, om combineren en deduceren, om inschatten wat een tegenstander gaat doen, om logisch denken, om concentreren, om samenwerking. Kortom: als je bridget zet je je hele persoonlijkheid in om, samen met je partner, een zo goed mogelijk resultaat te bereiken, waarbij winnen uiteraard, net zoals in iedere sport, het hoogste doel is.

Bridgeclub Meneerse
De bridgeclub Meneerse bestaat in haar huidig vorm vijftien jaar. 115 enthousiaste leden zijn er lid van. Iedere dinsdagavond is het in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk clubcompetitieavond. Dan staat het grootste deel van de leden in de startblokken om met hun vaste partner de strijd met hun medeleden aan te gaan. Gemiddeld zijn er 28 tafels bezet. Vanaf 19.30 uur gaan de deelnemers in zes rondes van een half uur, met twee ingelaste pauzes, de strijd aan. Zo worden er 24 spellen op een avond gespeeld. Het mooie van deze sport is, dat je speelt op je eigen niveau. Dat wordt bepaald door het aantal punten dat je in je 'bridgeverleden' hebt opgebouwd. Daardoor wordt er op vier niveaus gespeeld en word je nooit overspeeld. Door veel te spelen train je alle functies die je nodig hebt om in deze tak van sport te groeien naar een hoger spelniveau en dus naar een hogere klasse. Veel spelen kan, want de clubcompetitie bestaat uit 35 avonden. Een belasting? Geenszins!! Als je er eenmaal door gegrepen wordt, wil je niets anders meer.

Bridgeles
Eigenlijk wil het bestuur niets liever dan zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met deze geweldige sport. Daarom start er op 2 maart a.s. een cursus bridge van twaalf lessen, gegeven door een ervaren bridger met lesbevoegdheid. De aanvang van iedere les is om 19.30 uur op een nog nader te bepalen locatie in Middelharnis. Na deze lessen kunt u gegarandeerd instappen in één van de vier niveaus van de clubcompetitie. Een geweldige uitdaging! Voor het geld hoeft niemand het te laten. De twaalf lessen kosten slechts €100. Daarbij is ook een jaar contributie van de vereniging inbegrepen. Kosten daarvan: €95. Ga de uitdaging aan. Leeftijd is geen issue, want bridge wordt gespeeld in alle leeftijdscategorieën, van jong tot oud. Meer info en aanmelden: Dick Kooyman: 06-57742705 of secretarisbridgeclubmenheerse@outlook.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant