Mees Groenendijk kopt de 1-1 binnen.

Flakkee weet tegen FIOS weer wat winnen is

Algemeen 501 keer gelezen

Middelharnis - In een boeiend duel heeft Flakkee thuis een 3-1 overwinning weten te boeken op het bezoekende FIOS.

Door Piet Bakelaar

De eerste kans was voor FIOS toen Jordan Braafhart Raymond Leeflang aanspeelde in het vijandelijke strafschopgebied. Robert Vinke blokte de inzet. Na een goede combinatie over vele schijven schoot Jordan Braafhart voorlangs en ging een vrije trap van Marijn Huibrechtse over. Na 20 minuten kroop Flakkee wat uit zijn schulp. Na een voorzet vanaf de linkerkant mocht Gianluco Bosman twee keer aanleggen maar de inzetten werden geblokt. Na een klein half uur spelen kwam FIOS op voorsprong. Frank den Hengst verspeelde op het middenveld de bal aan Fabian Wiel die oog in oog met keeper Robert Vinke de bal binnenschoot (1-0).

In de 37e minuut kwam Flakkee op gelijke hoogte. Bij een corner van Frank den Hengst ging de keeper onder de bal door en kon Mees Groenendijk vrij inkoppen (1-1). In de blessuretijd werd een voorzet van Gianluco Bosman door Youri Kievit goed ingeschat en schoot hij de 2-1 binnen. In de 2e helft werd het voetbal er niet beter op en werd het spel hier en daar harder. In de 65e minuut ging het mis. Na een harde tackle van Robert Vinke kon Jordan Braafhart zich niet beheersen en ging verhaal halen. Scheidsrechter de Vos gaf vervolgens geel aan Vinke en rood aan Braafhart. Jermaine Dortalina kopte vervolgens de vrije trap van Marijn Huibrechtse net over.

In de 85e minuut had Gianluco Bosman een vrije doorgang aan de rechterkant maar zijn lob ging over het doel. Nog geen minuut later veroverde door goed te storen Gianluco Bosman de bal en schoot nu wel goed binnen (3-1). Trainer Hans de Rover van FIOS was na afloop ziedend op scheidsrechter Johan de Vos. ' Hij laat zich eerst in de luren leggen door de grensrechter van Flakkee en keurt vervolgens een glaszuiver doelpunt af. Dan laat hij bij het 2e doelpunt doorspelen toen Jordy Nijland naar de grond wordt getrokken bij het. Vervolgens is de harde tackle op Jordan Braafhart geel en de reactie rood. Je kan dan ook gewoon geel geven. De eerste helft was van ons was goed maar de 2e helft speelden we dramatisch '. Trainer Kees Breen van Flakkee was tevreden met de uitslag. ' We hebben een vuist gemaakt en als team gevoetbald. We hebben verdiend gewonnen en aardig wat kansjes gecreëerd. Het belangrijkste van vanmiddag vond ik dat we als team geknokt hebben met de overwinning als resultaat ' .

Mika en Bart Huibrechts proberen de bal te ontfutselen van Mees Groenendijk.