Ook het publiek genoot van de ambiance tijdens de Yujin cup.
Ook het publiek genoot van de ambiance tijdens de Yujin cup.

Budokai Senshi en Kiyozumi schitteren bij Yujin cup

Algemeen 436 keer gelezen

Oude-Tonge – In het weekend van 8 en 9 februari organiseerde Budokai Senshi voor de 3e maal hun eigen Yujin cup. Met in totaal 320 deelnemers verdeeld over 2 dagen beloofde het weer een succesvolle editie te worden.

Men startte op 8 februari met het onderdeel Kumite (vechten) naast de 220 andere deelnemers deden er 5 deelnemers mee van Budokai Senshi. De deelnemers die hiermee stonden behaalde 100 procent rendement. Jette Prins, Bas van Brussel, Svenja Markus en Angelique de Heer wonnen zeer overtuigend hun partijen en werden kampioen. Melanie verloor er 1 en won een partij en behaalde uiteindelijk een 2e plaats, een hele knappe prestatie op haar 1ste grote toernooi. Op dag 2 stonden de Kata (stijlvormen op het programma), Budokai Senshi trad hier met een groter team aan. Mede omdat we ook de mogelijkheid creëerde voor onze eigen G-Karate team om deel te nemen. In een eigen gecreëerde poule werd Joyce Becker 1ste, Laura Brouwer 2e en Sander Broeckaart 3e. Daarnaast deden Felicia Buitendijk en Jesse Munck mee in de reguliere divisie en behaalde knap een 2e en 3e plaats. Buiten onze G-karateka's lieten ook onze overige karateka's uitstekende kata's zien met lof voor de uitgevoerde technieken. Merel Jacobs werd hierbij 3e, Daan Kievit, Melanie van Lenten en Alessia Lussenburg 2e en Marielle Kom en Joost Kooiman behaalde een 1ste plaats. Daarbij moet gezegd worden dat Alessia eigenlijk ook recht had op een eerste plaats.

Ook het team van Karateschool Kiyozumi namen deel aan Yujin Cup 2020. Het team was aanwezig met 6 gemotiveerde vechters. Timo Scholts mocht het spits afbijten in een poule van 3.
Hij won beide pittige partijen en behaalde hiermee de 1e plaats. Jens van Weenen mocht opkomen voor een match making. Na een zeer gelijkwaardig gevecht kwam er een verlenging en scoorde zijn tegenstander net voor tijd het winnende punt voor de overwinning. Aniek Bestman vocht dit toernooi voor haar eerste keer wat best voor wat spanning zorgde. Deze match making was iets te hoog gegrepen en verloor Aniek en eindigde op een tweede plaats. Hanna van Kempen heeft heel stoer en actief gevochten en maakte best indruk op haar tegenstander hiermee won ze 1 partij maar was de tegenstander van de tweede partij net iets te sterk en zij eindigde op een tweede plaats. Isabel Lagraauw had een sterke tegenstander met verlenging waardoor de vermoeidheid mee ging spelen maar hield zich tot het eind goed staande. Haar tegenstander haalde meer punten en pakte hiermee de winst en de tweede plaats. Als allerlaatste vocht Enola Humblet zich naar een 1e plaats, wederom met verlenging waarna ze zich goed herpakte maar de winst haar niet makkelijk aan kwam waaien. Op de tweede dag was het onderdeel kata aan de beurt. Eerst was Otis Kramer aan de beurt. Hij liep een keurige kata, maar had op het laatst 1 missertje, waardoor hij de partij verloor. Gelukkig herpakte hij zich op tijd en liep daarna nog een keer een hele nette kata. En werd derde. Jens van Weenen won zijn eerste partij. De tweede partij verloor hij nipt, hij had alleen de pech dat alledrie de deelnemers een partij hadden gewonnen. Dus allemaal evenveel punten. Jens was echter de hoogste in graad en werd daardoor derde.

Dit jaar waren er ook een aantal ere-prijzen, namelijk; de Fred Götzenberger Sr Spirit Prijs en de Jack van Gils Stijlprijs. Beide mannen zijn helaas niet meer onder ons vanwege de vreselijke ziekte kanker, maar middels deze prijzen zullen zij herdacht worden als de vechters die zij waren en hiermee zullen zij niet worden vergeten. De Fred Gotzenberger Sr spirit prijs ging dit jaar naar Anneke Teunissen van Ikigai Dojo. De Jack van Gils Stijlprijs ging dit jaar naar Melissa Schild van Sportschool Kihon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant