Concentratie bij Bas Mackloet ( r ) en Arnoud Dees ( m ) wanneer Jesse Karwei ( 17 ) aan de bal is.

DBGC wint met minimale marge van MZC'11

Algemeen 390 keer gelezen

Oude Tonge - In een wedstrijd die gekenmerkt werd door strijd en van beide kanten de wil om te winnen, heeft DBGC afgelopen zaterdag tegen MZC'11 uit Zierikzee de 3 punten op de Koepel weten te houden.

Door Piet Bakelaar

Vanaf het eerste fluitsignaal zette DBGC druk naar voren en dat resulteerde al in de 1e minuut in een lob van Niels van der Kooij die op het dak van doel belandde. In de 5e minuut was het Sep die diep ging aan de rechterkant. Hij plaatste de bal breed op Joran Maliepaard die de bal, langs Thijs Rombouts, in het doel schoot (1-0). Bij een vrije trap van Joran Maliepaard moest de keeper zich rekken om de bal uit de rechterhoek te tikken. Een schot van Jeroen Sep werd door Thijs Rombouts uit de rechterhoek gepakt. Aan de andere kant pakte Roy Nieuwland een goed ingeschoten vrije trap van Sven Heijboer. DBGC kwam onder druk te staan en schoten van Tim de Looze, over, en Rody Vermue, goed gepakt door Roy Nieuwland leidde een offensief van MZC'11 in. Een foutje in de verdediging bij DBGC leverde de bal op aan Sven Heijboer die zijn schot via de onderkant van de lat het veld weer in zag springen. In de 2e helft ging MZC'11 op zoek naar de gelijkmaker en DBGC moest alle zeilen bij zetten om de aanvallen te slechten. Een vrij trap van Sven Heijboer werd door Niels van der Kooij uit het doelgebied gekopt, een schot van Rody Vermue ging naast en een omhaal van Jesse Kalwij werd gepakt door Roy Nieuwland. Aan de andere kant schoot Bas Mackloet via een verdediger net naast en een inzet van Melchior Coolbergen werd gepakt door Thijs Rombouts. Een schot van Rody Vermue werd goed gepakt door Roy Nieuwland en Dimri Vogelaar greep goed in toen Sander Backx dreigde door te breken. Een schot van Jacco de Gast ging via een verdediger maar net naast. Aan de andere kant greep keeper Roy Nieuwland goed in toen Jesse Kalwij Martijn Backx vrij voor de goalie zette. De druk van MZC'11 bleef maar DBGC toonde zich deze middag een briesende leeuw die niet van opgeven wist. Met man en macht vocht men de duels uit en werd in de tegenstoot geprobeerd de genadeklap toe te dienen. In de 90e minuut ging een speler van MZC'11 bij een corner van de linkerkant neer en terwijl heel MZC'11 om een penalty schreeuwde wuifde de scheidsrechter de bezwaren weg. In de 93e minuut kreeg Bas Mackloet direct rood na een overreding in de cirkel. In de 97e minuut kreeg, na een perfecte voorzet van Jeroen Sep, de ingevallen Ramon de Man nog de kans om de wedstrijd op slot te schieten maar de bal stuitte van de voet en de keeper kon de bal wegwerken. Na 98 minuten blies de leidsman voor het einde en kon DBGC de drie punten bijschrijven. Trainer Wim Nieuwland was uiteraard tevreden met de overwinning. 'Ik heb de spelers gevraagd om te voetballen met het mes tussen de tanden. We moesten koste wat het koste de wil hebben om te winnen. We hebben collectief gestreden en zijn proberen te blijven voetballen. Ik ben een tevreden coach. Dat mag ook wel eens gezegd worden.'

Martijn Bakker, een van de betere spelers deze middag kopt de bal weg.