Sint Nicolaas (213) en Van Beusichem (217) domineren in de Hoeksche Tunnelloop 25km. (Foto: Ben Smit).
Sint Nicolaas (213) en Van Beusichem (217) domineren in de Hoeksche Tunnelloop 25km. (Foto: Ben Smit).

Kidane troeft Flakkeese atleten af in Grevelingencross

Algemeen 304 keer gelezen

Middelharnis - Zaterdag 8 februari was de Grevelingendam het mooie decor voor de 26e Kievit Warmte Grevelingencross. De storm Ciara was onderweg maar met een zachte wind en droog weer kon de organisatie tevreden 242 deelnemers verwelkomen. Okbarg Kidane won de lange cross, voor Ricardo Sint Nicolaas die deze keer genoegen moest nemen met plaats twee.

Op de korte cross 2,5km was het Bereket Petersen die met groots vertoon de overwinning pakte in 8.08min, daarmee had hij 34sec voorsprong op Jarno Kooijman (AV56) en nog eens drie tellen meer op Jasper Zuidhof die derde werd. Edwin Stolk was de beste Flakkeese atleet, hij finishte als achtste in 9.15min. De lange cross ging over een afstand van 8km en was verdeeld in vijf ronden. Het parcours kent relatief weinig moeilijkheden, een paar kleine hobbeltjes, enkele strobalen, en verder een vlakte van kort gras. In de eerste ronde ontstond een kopgroep van drie met Erwin Harmes, Ricardo Sint Nicolaas en Okbarg Kidane, een Eritreeër woonachtig in Bergen Op Zoom. Niet ver daarachter volgde een zestal met daarbij ook Eric Wolfert namens Flakkee. In de derde ronde moest Harmes lossen en in de vierde ronde was het Kidane die het commando overnam van Sint Nicolaas, de Oude-Tongenaar moest een gaatje laten en de wedstrijd was beslist. Kidane won in een snelle tijd van 26.33min, Sint Nicolaas noteerde 26.44min en Harmes completeerde het podium met 26.57min. Wolfert had met een sterk slot de overige achtervolgers van zich afgeschud en werd knap vierde in 27.39min. De snelste dame werd Monica Sanderse, met 30.30min bleef de Vlissingse maar nipt uit de greep van Laurey van den Berge die in de laatste ronde zeer sterk kwam opzetten. "Helaas was ik net te laat met mijn versnelling, ik heb wel heel lekker gelopen deze middag", aldus Van den Berge die zaterdag 25 januari nog wel de winst pakte in de Mastbos Trail Breda.

Als voorbereiding op de voorjaarsmarathons werd zaterdag 2 februari in Oud-Beijerland de Hoeksche Tunnelloop 25km gehouden. De atleten van AV Flakkee waren met o.a. Ricardo Sint Nicolaas en Christiaan van Beusichem zeer sterk vertegenwoordigd. Toch was de winst nog allerminst zeker want ook Leendert van der Lugt uit Capelle aan den IJssel stond aan het vertrek, hij liep eind januari naar 31.26min op de 10km. Om 12.00u klonk het startschot en het waren zoals verwacht Sint Nicolaas, Van Beusichem en Van der Lugt die er hard vandoor gingen. Met de wind aan kracht vijf in de rug ging de eerste 10km in 32.15min, een hele snelle doorkomst. De passage heen, én terug, door de Heinenoordtunnel gaf Van Beusichem de kans om een gaatje te slaan, met zijn lichte tred verteerde hij de klim net wat makkelijker en met enkele seconden voorsprong begon hij aan de terugweg. Dit stuk stond de wind pal tegen dus Van Beusichem moest het nog wel een eind volhouden. "Ricardo en Leendert liepen nu ook allebei alleen, dus de tegenwind was voor allemaal even zwaar, ik voelde me goed en dacht, ik ga in de tunnel het verschil maken!"

Ondanks de straffe tegenwind slaagde Van Beusichem er in om het tempo strak te houden, dit kwam tot uiting in zijn eindtijd van 1.22:10 (18,3 p/u), een tijd waarmee je ook nationaal in de top meedoet! Sint Nicolaas finishte als tweede evenwel een toptijd van 1.23:54. Van Der Lugt moest genoegen nemen met plaats drie in 1.24:46. De Flakkeese hegemonie werd nog eens kracht bijgezet door Eric Wolfert en Roland Schellevis die als vierde en vijfde finishten in 1.36:04 en 1.36:05.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant