Rarekiek winnaars Gerda Helmsing, Leo van Kassel en Jaap Peeman. (foto: Ton van der Laan)
Rarekiek winnaars Gerda Helmsing, Leo van Kassel en Jaap Peeman. (foto: Ton van der Laan) Foto: Ton van der Laan

Top avond bij De Rarekiek tijdens de "Beeldjesavond"

Algemeen 377 keer gelezen

In het begin van het jaar organiseert Fotoclub "De Rarekiek" de jaarwedstrijd of "Beeldjesavond". De winnaars krijgen een jaar een beeldje mee naar huis die Mel Dale uit Stad aan het Haringvliet voor de club heeft gemaakt.

De leden leveren twee zwart-wit en twee kleuren foto's in en een samenhangende serie van drie foto's in. Dat leverde ruim honderd afgedrukte foto's op.

Voor de jurering van deze wedstrijd vraagt de club het ene jaar een gerenommeerd fotograaf en het andere jaar een kunstenaar om de keuze te maken. Het levert drie winnaars op. Er komt geen verdere indeling, dus geen nummer twee, drie enz.
Dit jaar was het de beurt aan een kunstenaar. Frans Steginga, docent en beeldend kunstenaar, kreeg de stapel foto's thuis en kon rustig een keuze maken. Op 7 februari heeft hij in Het Diekhuus alle foto's besproken en de winnaars bekend gemaakt. De bespreking was heel leerzaam, een kunstenaar kijkt toch wat anders naar de foto's dan een fotograaf. Het was een top avond, met veel mooi en nieuw werk.

Leo van Kassel kreeg de prijs voor de beste kleurenfoto, Jaap Peeman voor de beste zwart-wit en Gerda Helmsing voor de beste serie van drie.
De fotoclub komt drie keer per maand op vrijdagavond in Het Diekhuus in Middelharnis bij elkaar.
Info: www.rarekiek.nl

Afbeelding
Afbeelding
Bestandsinformatie:Op vrijdagmiddag 26 juli 2019 om 16:45Pm heb ik het eind van de Suisendijk van Oude Tonge vier jongens gefotografeerd die van de sluis af in het havenkanaal sprongen. De sluis ligt bij Oude Tonge-Benedensas-Steenbergen. Het was dezer dagen tropische temperaturen in Nederland, de d
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant