Afbeelding

Programmeren, Dementie, Boek&Film en Nieuwe titels

Algemeen 225 keer gelezen

De scholen staken, kom programmeren in de Bibliotheek.

Op 30 en 31 januari staken veel basisscholen in de regio. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen op donderdag 30 januari in de Bibliotheek in Middelharnis een workshop programmeren volgen. We maken met lego een heus raceparcours en wie weet lukt het jou om robot Dash zo te programmeren dat hij snel en foutloos de race rijdt. Deelname is gratis. Er is plaats voor maximaal 20 kinderen. Aanmelden kan via de website www.bzhd.nl
Bibliotheek Middelharnis | donderdag 30 januari | tijd 10.00-11.30 uur| toegang gratis

Spreekuur Ketenzorg Dementie
Bij dit spreekuur kun je bij de Casemanagers dementie terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Het spreekuur is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie boeken en hulpmiddelen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (en andere belangstellenden)
Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 4 februari | tijd 14.00-15.00 | toegang gratis

Boek & Film in Bibliotheek Ouddorp
Het boek of de film. Welke vind jij beter? In Bibliotheek Ouddorp wordt woensdagavond 5 februari de film naar het boek "Het lijstje van mama" van St. John Greene vertoond.
Kort voordat Kate Green haar strijd tegen borstkanker verliest, maakt ze een lijstje. Voor haar man Singe en hun twee jonge zoontjes. Kate wil dat haar kinderen beseffen wat belangrijk is in het leven.:Altijd op tijd komen. Bloemen plukken. Geen motor rijden. Snorkelen in de Rode Zee.
Het lijstje van mama is de liefdesverklaring van een man aan zijn vrouw, die haar gezin, en het leven, met een enorme hartstocht heeft gekoesterd.
Bibliotheek Ouddorp | woensdag 5 februari | tijd 19.30 - 21.30 uur | toegang € 5,- / € 3,- voor bibliotheekleden

Boek & Film in het Diekhuus, Middelharnis
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Reserveer een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Donderdagavond 6 februari wordt de film naar het levensverhaal van auteur Astrid Lindgren vertoond. Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.
Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 6 februari | tijd 19.30 – 21.30 uur | kaartverkoop via Het Diekhuus

Nieuwe titels
Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan de collectie van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Weet je dat je op de website van de Bibliotheek kunt zien welke nieuwe aanwinsten er zijn? Kijk eens op www.bzhd.nl bij "Collectie' en dan bij 'Aanwinsten'. Mocht je een leuke titel tegenkomen dan kun je het direct, met jouw pasnummer en wachtwoord, reserveren. Heb je geen wachtwoord? De medewerkers van de bibliotheek helpen u graag.

Geheugenbibliotheek Goeree-Overflakkee
De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheekvestigingen Middelharnis, Ouddorp en Oude Tonge over dementie. Niet alleen voor mensen die lijden aan (beginnende) dementie, maar ook voor familie, professionals en andere belangstellenden. Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00-15.00 uur wordt in vestiging Middelharnis tevens een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie waar u terecht kunt met allerlei vragen.
Elke maand zet de bibliotheek een boek van de Geheugenbibliotheek in de spotlight. Deze maand is dat De activiteitengids van Monika Eberhart.
Dementie is een progressieve ziekte. Door actief bezig te blijven kan het ziekteproces wat vertraagd worden. Eerst worden verschillende soorten dementie besproken en vervolgens ruim tweehonderd activiteiten om samen te doen met mensen die lijden aan dementie. Dat varieert van wandelen, dansen, gedichten schrijven, vlinders maken, popcorn maken en picknicken tot geuren herkennen, snoezelen, sjoelen, ijs maken en zwemmen. Tot slot wordt ingegaan op mensen met een verstandelijke beperking, hoogbegaafden en migranten met dementie.
Dit boek en nog veel meer titels over dementie kunt u lenen in de bibliotheek. Ook als u geen lid bent. Voor meer informatie: www.bzhd.nl

Bookchallenge februari
Lees jij al mee met de Bookchallenge? Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta daagt iedereen maandelijks uit een boek te lezen, wat je zelf misschien niet zo snel zou kiezen. Op de Facebookpagina "Bookchallenge 2020" is het mogelijk om over gelezen boeken te discussiëren en leestips uit te wisselen. De challenge voor februari is als volgt: Van 31 januari tot en met 5 februari vindt de Poëzieweek plaats. Lees daarom deze maand eens een gedicht en voel je vrij deze te delen op de Facebookpagina!

Digicafé
Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.
Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!
Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de Bibliotheek ook op Social Media
facebook.com/bibliotheekzhd
twitter.com/bibliotheekzhd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant