Voor de RGO vmbo doemiddagen kunnen leerlingen zich aanmelden via de website: www.rgomiddelharnis.nl
Voor de RGO vmbo doemiddagen kunnen leerlingen zich aanmelden via de website: www.rgomiddelharnis.nl

RGO: informatieavonden en veel meer...

Algemeen 398 keer gelezen

De Open Dag van de RGO Middelharnis is op alle locaties druk bezocht, het was een gezellige en sfeervolle dag. Het is duidelijk dat leerlingen én hun ouders zich graag goed willen voorbereiden op de volgende belangrijke stap in het onderwijs. Veel jonge bezoekers gaven aan dat de RGO een school is die bij hen past.

Voor leerlingen én ouders zijn er nog een paar momenten om meer informatie te krijgen over het onderwijs op de RGO.
Voor de locatie RGO vwo - havo - mavo - isk is dat op dinsdagavond 28 januari van 19.00 tot 20.45 uur aan de Koningin Julianaweg 54 (leerlingen én ouders).
Voor de locatie RGO vmbo is dat op woensdag 29 januari: van 13.00 tot 15.00 uur is er een speciale doemiddag voor leerlingen van groep 8 om kennis te maken met de profielen van het vmbo. Voor ouders is er een informatieavond op maandag 3 februari van 19.30 tot 20.45 uur aan de Langeweg 107.

RGO vwo - havo - mavo - isk
Ben je als leerling vooral geïnteresseerd in een opleiding op vwo-, havo- of mavo-niveau, dan ben je, samen met je ouders, van harte welkom op dinsdagavond 28 januari om 19.00 uur in de aula van de RGO aan de Koningin Julianaweg. Alle leerlingen kunnen dan meedoen aan diverse proefstudeerlessen en ervaren hoe het is om les te krijgen op de RGO. Er kan gekozen worden uit de proefstudeerlessen wiskunde, economie, Engels en drama. Interessant is dat de inhoud van de proefstudeerlessen weer anders is dan die van de informatieavond in november.
Ouders krijgen belangrijke informatie over de mogelijkheden van de verschillende niveaus: vwo (atheneum & gymnasium), havo en mavo. Ook de onderwijsondersteuning komt aan de orde. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

RGO vmbo
Wat houden al die beroepsprofielen nu precies in? Dat is iets dat toekomstige leerlingen van RGO vmbo interessant vinden. Leerlingen die kiezen voor de RGO vmbo maken al in de brugklas kennis met de 8 beroepsprofielen.
Voor groep 8-leerlingen, die verwachten naar RGO vmbo te gaan, is er op woensdagmiddag 29 januari een doemiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Op deze doemiddag maken ze een les mee én komen ze van alles te weten over de profielen op de praktijkafdelingen: Bouwen, Wonen & Interieur, Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen, Groen, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie en Zorg & Welzijn.
Voor de ouders is er op maandag 3 februari om 19.30 uur een informatieavond in de aula van de RGO vmbo aan de Langeweg 107 in Sommelsdijk. Ouders krijgen informatie over de inschrijving, de leerwegen, de beroepsprofielen, het ICT-onderwijs en de zorg en ondersteuning op de RGO vmbo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant