Michel Snoep schildert.
Michel Snoep schildert.

Hommage Michel Snoep – Ruimte in Beweging

Algemeen 686 keer gelezen

Stichting Kunstwerkt nodigt u uit voor de opening van de tentoonstelling met werk van Michel Snoep bij Ruimte in Beweging in Schiedam. De expositie is een hommage aan de in 2016 overleden kunstenaar, die als lid van het eerste uur altijd nauw betrokken was bij Stichting KunstWerkt.

De tentoonstelling met werk van Michel Snoep wordt zondag 2 februari om 15.30 uur geopend door kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze. Finissage zondag 23 februari om 15.30 uur.

Snoep (1959) is in Schiedam geboren en getogen, maar woonde de laatste jaren van zijn leven met zijn gezin in Den Bommel op Goeree-Overflakkee. Hij was zowel beeldend kunstenaar als docent schilderen en idee/3-dimensionale beeldontwikkeling aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

'Steeds als je denkt dat je weet wat je ziet, verdwijnen Michels verbeeldingen achter de horizon. Je loopt ze achterna en blijft er eindeloos naar kijken.'
Gert van der Kolk

'In al zijn werk knoopt Mies de eindjes zo prachtig aan elkaar; van wat al was en wat nog komt. Zo erfden wij het eeuwige nu, in de blik van de jongen die hij was en blijft.'
Jos Odijk
De beeldend kunstenaar liet een omvangrijke oeuvre na: van schilderijen en tekeningen tot grafiek en objecten. Archetypische vormen als boten, bruggen, water, vogels en bomen maar ook vliegtuigen en steden keren steeds terug in het werk.

De heldere beeldtaal is volgens liefhebbers het stempel van de maker. Want hoe verschillend zijn aanpak ook kan zijn, het blijft onmiskenbaar altijd een 'echte Snoep'.
'Ik werd het schilderij ingezogen: de sobere bomenrijen met donkere schaduwen, in combinatie met de zorgvuldig gemaakte zwarte lijst, gaf een diepte waar ik nog steeds niet op uitgekeken ben.'
Frans Rietstap

Voor deze tentoonstelling hebben samenstellers Joost Kalkhoven en Sjef Henderickx een dwarsdoorsnede van zijn werk geselecteerd. Het geeft een duidelijk beeld van de veelzijdigheid van de maker. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het beheer van de nalatenschap van de kunstenaar.

'Sinds 1989 hangt het schilderij heel prominent in ons interieur: je loopt er zo tegenaan. We worden er nog steeds blij van.'
Hans van der Sloot

Ruimte in Beweging, vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur, Boterstraat 81, 3111 NB Schiedam (ook op afspraak).

www.stichtingkunstwerkt.nl

Onderstaande foto: 'Stad en land', olie op doek

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant