Hans jr. en Claudia Rib nemen het stokje over.
Hans jr. en Claudia Rib nemen het stokje over.

Nieuwe generatie aan het roer

Algemeen 1.527 keer gelezen

De liefde voor het Historisch Hollands zeilschip Argus, van de familie Rib uit Stad a/h Haringvliet, is door de ouders (Hans en Annie Rib) al van jongs af aan meegegeven aan Hans jr en Claudia Rib. Nu is het tijd om het stokje (of liever gezegd het roer) over te dragen.

"Wij willen ons graag even voorstellen en gelijk van de gelegenheid gebruik maken om de lezers een voorspoedig en gelukkig 2020 te wensen" vertelt Claudia enthousiast. "Van kleins af aan varen wij al met mijn ouders mee op het schip. De laatste jaren stonden wij al regelmatig aan het roer, we hebben dus veel ervaring opgedaan en we zijn net zo enthousiast als onze ouders over ons schip Argus. We willen ons historische schip (gebouwd in 1891) dan ook graag in de vaart houden. Het levenswerk van mijn ouders voortzetten en zoveel mogelijk mensen laten meegenieten. We zeilen met onze gasten op het Haringvliet. In dit geweldige natuurgebied kunnen, sinds de inlaat van zout water, naast flamingo's, nu ook zeehonden worden gespot. Daarnaast is de zeearend ook een indrukwekkende verschijning die zich regelmatig laat zien in dit gebied."

"Zeilen verveelt nooit" vertelt Hans jr. "Daarnaast is het een milieu vriendelijke manier om je over het water te verplaatsen, we varen tenslotte op windenergie! Naast de vaartochten op het Haringvliet bezoeken we diverse evenementen, o.a. SAIL Amsterdam. Voor de boekingen zijn we een samenwerking aangegaan met SAS Events.

U kunt voor informatie en boekingen terecht op www.sas-events.nl of via onze eigen website www.zeilschipargus.nl Wij hopen u te ontmoeten aan boord zodat u zelf kunt ervaren wat een belevenis het is om mee te zeilen op een stukje historisch erfgoed." sluit Hans jr. af.

Het historisch Hollands zeilschip Argus
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant