Carola Schenk neemt Fit4lady over | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Petra Jacobs (links) geeft het stokje over aan Carola Schenk die zoveel mogelijk vrouwen van de bank wil.
Petra Jacobs (links) geeft het stokje over aan Carola Schenk die zoveel mogelijk vrouwen van de bank wil. (Foto: Nick Ehbel)

Carola Schenk neemt Fit4lady over

  •   1081 keer gelezen

Sommelsdijk - Carola Schenk uit Den Bommel maakte zaterdag 4 januari 2020 tijdens de ledenmiddag van Fit4lady bekend dat zij het bedrijf heeft overgenomen van Petra Jacobs en dus de nieuwe franchiseonderneemster is. Die middag werd ook het tienjarig bestaan van de sportschool gevierd, waarbij de leden op allerlei manieren verwend werden.

Door Nick Ehbel

Carola Schenk (44) woont al zo'n twintig jaar in Den Bommel en is vanaf haar zestiende bezig met sport en sportles. Zij vertelt: "Tien jaar geleden is Fit4lady opgestart door Petra Jacobs. Toen ben ik daar komen werken als instructrice en ik ben er nooit meer weggegaan. Wegens het tienjarig bestaan is er zaterdag een leuke ledenmiddag georganiseerd met stands met mooie producten, heerlijke hapjes, taart, verwenmomenten voor de leden en live muziek."

Carola heeft Fit4lady overgenomen en is daarmee de nieuwe eigenaresse. Naast het trainen heeft zij nu ook de verantwoordelijkheid voor de club: de administratie, het hele reilen en zeilen van de sportschool. Fit4lady is een landelijke franchise organisatie. Dit betekent dat Carola ondersteund wordt bij reclame, acties, marketing, muziek e.d.
De kersverse eigenaresse wil eigenlijk dat Fit4lady de leukste vrouwenclub van Goeree-Overflakkee wordt. Ze zegt daarover: "Ik wil zo veel mogelijk vrouwen inspireren hier op een leuke manier te komen sporten, lekker te bewegen en goed in hun vel te zitten."

Carola licht toe wat de sportschool inhoudt: "Fit4lady is een sportschool voor vrouwen, met een circuit training, voornamelijk gericht op kracht. Veel vrouwen vinden krachttraining niet leuk, want dan moeten ze naar de sportschool en aan apparaten gaan hangen. Hier heb je krachttraining en conditietraining gecombineerd, in een half uur, op muziek, op een leuke manier. Elke oefening duurt 45 seconden: 45 seconden op het fitnessapparaat, dan 45 seconden steps, om en om. Dat gebeurt op muziek, een half uur, twee rondjes en dan heb je alle spiergroepen gehad. Er kunnen achttien vrouwen tegelijkertijd bezig zijn. Leden mogen gewoon binnen komen lopen, dan kijken ze waar er plek is en daar stappen ze in."

Nieuwsgierigen kunnen een gratis proefles aanvragen. Carola legt uit hoe het tijdens de circuits gaat: "We doen alles voor en doen zelf mee. Sowieso staan de trainsters voor 80% in het circuit. Je hebt dus altijd begeleiding, personal coaching. We kijken of je goed zit op het apparaat en of je de oefening goed doet. Iedere week hebben we voor de afwisseling een nieuw step pasje dat we de leden aanleren. Op maandagochtend staan wij vier uur lang het pasje voor te doen en aan te leren. Dat doen we een week lang en dan beginnen we de maandag daarop weer met een nieuw pasje. Die pasjes bedenken we samen."

Over haar medewerkers vertelt Carola: "Ik heb heeft twee medewerkers, twee collega's die hier parttime blijven werken; ze zijn echte personal coaches. We zijn van maandag t/m vrijdag open van 8.30 tot 12.30 uur 's ochtends, op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur en van maandag t/m donderdag 's avonds van 16.30 tot 20.30 uur."

Carola vervolgt: "Alle apparaten zijn hydraulisch en werken op weerstand. Hoe meer kracht iemand zet, hoe zwaarder de training wordt. Daarom kunnen de vrouwen op hun eigen niveau trainen. De bedoeling is dat ze de beweging zo snel en groot mogelijk doen."

Carola Schenk heeft een onzelfzuchtige drijfveer: "Mijn beweegreden om Fit4lady over te nemen is om zoveel mogelijk vrouwen te inspireren om op een slimme manier te sporten om zo meer energie te krijgen, gezonder en bewuster in het leven te staan."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>