Afbeelding

Voorwaartsen slepen winst binnen voor rugbyers

Actueel 256 keer gelezen

Afgelopen zondag speelden de rugbyers van Flakkee hun laatste wedstrijd in de 1e ronde van de competitie. Er was nog steeds uitzicht op een plek in de Kampioenspoule van de 4e Klasse West dus moest er gewonnen worden van nummer 4 de Rotterdamse RC 3.

Vanaf het begin heersten de voorwaartsen, 'liepen' ze de scrum van de gasten over het hele veld en domineerden ze de rucks. De strijd speelde zich vooral op de helft van de Rotterdammers af en het was Paul van Es die uit een snel genomen penalty de eerste punten kon scoren. Aaron Huizer had het vizier op scherp en trapte de conversie raak voor de extra twee punten zoals hij dat de hele wedstrijd zou doen. De volgende try was een gezamenlijke actie van Huizer en Gijs Braanker en captain Dennis Schoonveld drukte de derde vijfpunter. Rotterdam wist één keer van een foutje te profiteren zodat het bij rust 21-7 stond.

In de rust werden niet alleen de nodige spelers maar ook de scheidsrechter gewisseld wegens een blessure en daarna floot Marc Vingerhoets voor het begin van de 2e helft. Het geweld van de voorwaartsen was nu echt te veel voor de gasten en spelbepaler Willem van Ginneken kon nu ook de backs aan het werk zetten waardoor Beau Rottier twee keer wist te scoren. Huizer drukte nog een try uit een bulldozeractie en ook Niels Hoogendoorn was succesvol. De gasten wisten nog één try te scoren zodat de wedstrijd eindigde met een ruime 49-12 eindstand.
Of de Batavierencluster zich heeft geplaatst voor de Cuppoule na de jaarwisseling weten we pas over enkele weken, maar dat de eerste wedstrijd op 12 januari wordt gespeeld staat vast.