Afbeelding

Mindfulnesstraining bij Yogaschool de Toermalijn

Actueel 382 keer gelezen

Om het nieuwe jaar goed te starten kun je meedoen met een mindfulnessgroep bij Praktijk en Yogaschool de Toermalijn. 

Mindfulness betekent: 'achtzaamheid' of 'bewuste aandacht'. Het is een effectieve gezondheidsmethode, waarvan de oorsprong ligt in het Boeddhisme. De oefeningen zijn gericht op volledige ontspanning van lichaam en geest, lichaamshouding, gezonde ademhaling en meditatie. De oefeningen bevorderen aantoonbaar lichamelijk en geestelijk welzijn. Mindfulness is vooral ook een effectieve remedie voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van: overspannenheid, stress, slapeloosheid, bovenmatige vermoeidheid, burn-out en/of verwerkingsproblemen. Alle oefeningen worden op een zachte manier uitgevoerd en zijn dus makkelijk te volgen voor iedereen, ook voor ouderen of mensen met fysieke klachten.

De oorspronkelijke Mindfulness is een vorm van meditatie en eenvoudige technieken uit Boedhisme en klassieke Yoga, waarin men leert bewuste aandacht te schenken aan fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment (Nu). Het is een onderdeel van het zogenaamde achtvoudig pad van Boeddha en het Yogastelsel van Patanjali. Het wordt al duizenden jaren toegepast door aanhangers van allerlei vormen van Boeddhisme en klassieke Yoga. Het voert de beoefenaar tot de visie en kennis van het bestaan, zoals dit werkelijk is.

De redenen waarom mensen met Mindfulness beginnen kunnen zijn:
*het verminderen van stress
*meer rust in je hoofd, minder piekeren
*het voorkomen van een depressie
*beter kunnen ontspannen
*effectiever werken, zowel thuis als op je werk
*beter geheugen en meer conditie
*meer richting en doelstellingen in je leven
*meer rust, balans en geluk ervaren 

Mindfulness wordt aangeboden als training van 8 lessen. In die lessen worden ontspanningsoefeningen en ademtechnieken aangereikt die je ook thuis kunt gebruiken. De lessen zijn op maandag 20 en 27 januari, 3,10 en 17 februari en 16, 23 en 30 maart 2020, van 19.45 tot 21.00 uur. De lessen worden gegeven door Arjen en Annet, beiden yogadocent en mindfulnesstrainer. Je kunt je aanmelden via de website, dan nemen wij contact met je op, het aantal plaatsen is beperkt.  www.praktijkdetoermalijn.nl  of bel: 0622052693


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant