Na de vuurwerkles  moesten de vuurwerkbrillen op. Uiteraard ook bij de burgemeester.
Na de vuurwerkles moesten de vuurwerkbrillen op. Uiteraard ook bij de burgemeester.

Vuurwerkbrillen voor basisonderwijs

Algemeen 241 keer gelezen

Achthuizen- Als een volwaardig leerkracht stond burgemeester Ada Grootenboer vorige week voor de groepen zeven en acht van basisschool De Achtsprong. Onderwerp van haar les: Veilig omgaan met vuurwerk.

Aanleiding voor deze onderwijsexercitie van de burgemeester was het besluit van het gemeentebestuur om alle basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 gratis een vuurwerkbril te geven. Dit om zoveel mogelijk oogletsel bij de jeugd te voorkomen tijdens het afsteken van het gevaarlijke, maar o zo uitdagende vuurwerk rond oud en nieuw. In haar interactieve les verbaasde de burgemeester zich over het feit, dat de leerlingen al zoveel wisten van de regels rond het afsteken van vuurwerk. Ook wisten zij te vertellen wat de gevaren waren en hoe je ermee om moest gaan.

Bureau Halt
Preventie is belangrijk, maar bewustwording misschien nog belangrijker. Daarom kwam een vertegenwoordigster van bureau Halt nog eens de puntjes op de i zetten. D.m.v. een quiz kwamen de belangrijkste zaken rond vuurwerk aan de orde, zoals de leeftijd waarop je vuurwerk mag kopen en afsteken, tijden van afsteken, wat te doen met onontploft vuurwerk. Maar ook: de schade die het veroorzaakt. Daarbij werd er niet alleen stil gestaan bij de soms ernstige vormen van letselschade. Ook de schade door brand en vernielingen passeerde de revue. Vorig jaar was dat een bedrag van €80.000. 'Daar kan je een heleboel leuke en nuttige dingen mee doen', constateerde de burgemeester. Al met al: een heel nuttige en informatieve les. En dus gaan de leerlingen vol kennis en goede voornemens oud en nieuw tegemoet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant