Ook Senny Wagenmaker kon zijn ploeg niet langszij brengen. Hier is hij in duel met Nick Jongejan (rechts).

NTVV loopt tegen eerste nederlaag aan in duel tegen DVV '09

Algemeen 348 keer gelezen

Nieuwe – Tonge - Toen Marius Hotting vorig seizoen aangaf dat hij aan zijn laatste seizoen bij NTVV bezig was moest het bestuur van de Kopernis op zoek naar een vervanger. Tot hun verbazing meldde zich Wim Eilander, een trainer die ploegen als Spijkenisse, Kozakken Boys, Lisse en Doto onder zijn hoede heeft gehad. Onder Eilander staat NTVV verrassend op een tweede plaats.

Door Fred Götzenberger

'Nou, je begrijpt wel dat we heel erg blij met hem zijn, maar ook verrast waren toen hij solliciteerde', aldus bestuurslid Jaap Kievit. De laatste jaren was NTVV terug te vinden in de middenmoot en onderste regionen van de vierde klasse. Negen wedstrijden in het seizoen 2019/2020 staat de ploeg ongeslagen op een tweede plaats en afgelopen zaterdag moet het tegen de nummer vier, DVV '09. De laatste keer dat de zwart-witte formatie thuis in competitieverband won van de Dirkslanders was in het seizoen 2012/2013. Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Lingen werd de hand van Eilander zichtbaar. De lange bal uit het verleden wordt nauwelijks nog gehanteerd, daar voor is het combinatievoetbal in de plaats gekomen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de thuisclub en het bezoekende DVV '09 wist zich eigenlijk geen raad met de vloeiende combinaties. Maar buiten een schot van Erik Royers in de eerste 20 minuten wat in de handen van Hanenberg belandde, had de DVV –doelman het niet echt druk.

Uiteindelijk wist de formatie van John Kleijn zich onder de druk uit te voetballen. Een voorzet van Van Bergen werd door Meuldijk naast geschoten. De voorhoede Karsbergen, Melissant en Meuldijk meldde zich regelmatig in de defensie van NTVV en daardoor moest doelman Schellevis de nodige keren ingrijpen om een achterstand te voorkomen. In de 35e minuut werd hij daarbij geholpen door de lat na de inzet van Glen Melissant.

Na rust viel al snel de openingsgoal. DVV '09 begon de tweede helft rustiger te combineren na een schot van Van Bergen wat via de handen van doelman Schellevis naast ging volgde een corner. Deze werd genomen door Boshoven die de bal een vreemde draai gaf en daarmee, geholpen door de wind, dwarrelde de bal bij de tweede paal binnen (0-1). 'Ik vind dit heel sneu voor die jongen, die een goede wedstrijd stond te keepen en dan door zo'n bal wordt verrast', gaf Eilander na afloop aan. Gedurende het verloop van de tweede helft liep de conditionele pijp langzaam leeg bij de ploeg van Eilander. Van Bergen omzeilde Kuiper maar zijn schot werd door Schellevis weg getikt. De doelman van NTVV zorgde met zijn goede keeperswerk ervoor dat zijn ploeg niet op een grotere achterstand werd gezet.

Aan de andere kant moest Hanenberg in actie komen toen de pass van Noteboom er voor zorgde dat Aantjes vrij kon doorlopen, maar de DVV-goalie kwam goed zijn doel uit. NTVV ging op jacht naar de gelijkmaker en dat zorgde voor meer ruimte bij de voorhoede van DVV '09. De voor Karsbergen ingevallen Van Putten zorgde kort na zijn invalbeurt, voor een vlammend schot wat op de lat belandde. In de slotfase was er nog een kort offensief dat zorgde Hanenberg met een schitterende redding de gelijkmaker voorkwam na een kopbal van Aantjes. 'Ja, je hoopt dat het zo lang mogelijk uitblijft maar je loopt een keer tegen een nederlaag aan. Nu zullen de kalkoenen wel wat minder smaken', zo grapte Eilander na afloop, om daarna toch een serieuzere toon aan te slaan. 'We hebben echt terecht verloren. DVV was beter en had er nog wel 2 of meer kunnen maken. Het zat er voor ons vanmiddag echt niet in.' Bij DVV '09 klonk volop muziek uit de kleedkamer en DVV '09 trainer was blij met de 3 punten. 'Die hadden we nodig om bij te blijven. Zij speelden 4-3-3 en daar hadden wij ons goed op ingesteld. Zij waren in de tweede helft aardig door de conditie heen en wij hadden er natuurlijk wel wat meer mogen maken', aldus Kleijn.

In de tweede helft deed NTVV al het mogelijke maar was niet opgewassen tegen een conditioneel sterker DVV'09.