Samen eten geeft verbinding, men zit met onbekenden aan een tafel en raakt met elkaar in gesprek.
Samen eten geeft verbinding, men zit met onbekenden aan een tafel en raakt met elkaar in gesprek.

Renee Schoenmaker bezoekt inloophuis de Boei

Actueel 240 keer gelezen

Op 26 november kregen de coördinator en de gastvrouwen bezoek van Renee Schoenmaker van de Oecumenische werkgroep Goeree- Overflakkee.

In de 40 dagen tijd worden er op 6 opeenvolgende dinsdagen soep gemaakt. Iedere week zet een ander ploeg vrijwilligers zich in om een eenvoudige doch heerlijke soep te bereiden, De groente moet gesneden worden, het vlees, de voorbereiding, de koks en nadien maakt de ploeg schoon. Iedereen van Goeree-Overflakkee is van harte welkom en kan aanschuiven. Wie de soep en het brood eet geeft een vrijwillige bijdrage, wat zou je zelf kwijt zijn als je de soep zou maken? 

Er wordt gekookt voor ongeveer 100 personen, de kosten van de soep zijn geheel voor rekening van de werkgroep. De opbrengst van de bijdrage van de soep- en brood eters komt ten goede aan 2 doelen. Het goede doelen worden gekozen door de werkgroep en zijn twee jaar op rij de ontvangers van de opbrengst. De werkgroep wordt gevormd uit afgevaardigden van de 5 kerken;  Remonstrantse Kerk uit Sommelsdijk, de Rooms-Katholieke Kerken van Achthuizen, Oude-Tonge en Middelharnis, de PKN Kerken (Geref) Middelharnis, PKN (Geref) kerk van Stad aan 't Haringvliet, PKN Kerk (Herv) Exodus. Een samenwerkingsverband met als doel het bevorderen van eenheid en begrip tussen christenen op Goeree-Overflakkee.

Samen eten geeft verbinding, men zit met onbekenden aan een tafel en raakt met elkaar in gesprek. 

Inloophuis de Boei is samen met kinderen van Lamin in Gambia door de werkgroep gekozen als het goede doel. Renee Schoenmaker bood een cheque aan ter waarde van € 825, het deel bestemd uit de opbrengst van dit jaar van de soepmaaltijd voor het lokale doel. De voorzitter van de Boei, Jane van Dongen was blij verrast de geste, zij bedankte de gulle gever.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant