De acht vrienden: Willem- Alexander Taale, Sjaak Melissant, Cees Kievit, Eric Mackloet, Jan Peeman, Wijnand Boeter, Simon Polak, Sjaak van den Nieuwendijk overhandigen de cheque aan Anouk Sluis.
De acht vrienden: Willem- Alexander Taale, Sjaak Melissant, Cees Kievit, Eric Mackloet, Jan Peeman, Wijnand Boeter, Simon Polak, Sjaak van den Nieuwendijk overhandigen de cheque aan Anouk Sluis.

Verjaardag vrienden: €4500 voor MS-Fonds

Algemeen 822 keer gelezen

Middelharnis- Van die jeugd komt helemaal niks terecht. Dat hangt maar bij het zwembad van Middelharnis of bij Concordia. Rijdt een beetje rond op hun opgevoerde brommers.

Door Henk Blanke

Dit moet de mening geweest zijn van vele mensen die zo'n 35 jaar gleden het groepje 'hangjeugd' dat op bovengenoemde locaties verbleef. Klopt dit? Nee! De jongens waarover het toen ging, vormen al jaren een hechte vriendengroep, die veel met elkaar onderneemt en elkaar door dik en dun steunt.

Eén voor allen, allen voor één
Al vanaf de lagere school groeien deze acht mannen met elkaar op. Zij komen regelmatig bij elkaar, praten over alles en nog wat en hebben een zeer hechte band. In hetzelfde jaar geboren, dus ook allemaal van dezelfde leeftijd. Reden om hun verjaardag ook gezamenlijk te vieren. Groots deden zij dat toen ze 30 werden. De gezamenlijke viering van hun volgende kroonjaar, 40, werd wel een heel bijzondere. Als cadeau werd de gasten gevraagd een financiële bijdrage te geven voor hun gemeenschappelijke doel: de MS-Fonds. Dit idee was niet zomaar geboren. De echtgenote van één van hen bleek namelijk deze ziekte te hebben. Hun 'wij-gevoel' kwam boven. Want, bij die schenking bleef het niet. Elkaar steunen werd de dagelijkse praktijk van de vrienden en hun echtgenotes. Dit jaar werden ze allemaal 50. Uiteraard reden voor een groot feest. Als cadeau werd weer een schenking voor het MS-Fonds gevraagd. Dat werd vorige week overhandigd aan Anouk Sluis, vertegenwoordigster van het fonds. Het geweldige initiatief van de 'rot jochies' had €4500 opgebracht! Steun voor de stichting, maar vooral een hart onder de riem voor de vrouw van één van de vrienden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant