Een prachtige opbrengst jubileum Omloop | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Bij de afsluiting van de Omloop zijn drie kleine en één grote cheque uitgereikt.  Foto: Sam Fish
Bij de afsluiting van de Omloop zijn drie kleine en één grote cheque uitgereikt. Foto: Sam Fish (Foto: Sam Fish)

Een prachtige opbrengst jubileum Omloop

  •   34 keer gelezen

Het is alweer een tijdje terug dat alle wandelaars van de dertigste Omloop zijn gefinisht. Tijd om de balans op te maken.

Door Sam Fish

In totaal deden tussen de 1000 en 1500 mensen mee. "Er kwamen bij de start ineens heel veel wandelaars bij voor de 20 kilometer. Die hebben we allemaal een nummer gegeven, maar niet allemaal ingeschreven," geeft Omloop-voorzitter Willem-Jan Kom toe. "Dat zorgt er dus wel voor dat we niet een exact aantal lopers hebben. Het waren er in ieder geval heel veel, meer dan vorig jaar."

Kleine cheques
Het was een gezellige tocht, met veel activiteiten langs de route. "En dat was top. De lopers krijgen daar energie van, precies genoeg om door te gaan," zegt Kom. En die gezelligheid is prettig, maar er wordt natuurlijk gelopen met een doel. Zo hebben drie kleine doelen elk een cheque gekregen van 1500 euro. De eerste daarvan was voor de Ouddorpse Reddingsbrigade. Zij gaan het geld besteden aan het opleiden van nieuwe leden.Cheque twee was voor het Rode Kruis van Goeree-Overflakkee. Met dit geld zorgen zij voor het trainen van vrijwilligers en materiaal om in te zetten bij evenementen.
De derde en laatste kleine cheque werd uitgereikt aan Natuurmonumenten. Met het geld zorgen zij dat de natuur mooi blijft voor mens en dier.

Sophia kinderhersencentrum
Naast de kleine doelen was er ook het grote doel. Dit jaar was dat het kinderhersencentrum van het Sophia Kinderziekenhuis. Het overgebleven geld dat werd opgehaald met de jubileum Omloop gaat naar hen. En wat een prachtig bedrag! "Ik ben trots op de lopers en dankbaar voor alle donateurs," zegt Willem-Jan. "Het is een prachtig bedrag dat ik mag overhandigen." De cheque wordt omgedraaid. "28.750 euro voor het Kinderhersencentrum!"

In het Kinderhersencentrum werken specialisten en wetenschappers met verstand van hersenen samen. Dit doen ze voor kinderen met aandoeningen van hoofd, hersenen en zintuigen. Bijvoorbeeld eet- en stemmingsstoornissen. Maar ook hersentrauma's, epilepsie en autisme. In het centrum worden testen afgenomen en doen de kinderen opdrachten. Allemaal op zo'n manier dat het voor de kinderen een plezier is om langs te komen. Ook wordt de werking en ontwikkeling van de hersenen gemeten en worden problemen snel opgelost.

Met de 28.750 euro die het Kinderhersencentrum heeft gekregen van de Omloop kunnen ze mooie dingen doen voor kinderen. Zowel de organisatie als het Sophia Kinderziekenhuis bedankt alle sponsoren, groot en klein.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>