De strafschop van Nick van Alphen zorgt voor de winst van NTVV in het duel tegen SNS.

Sprookje NTVV duurt voort na zege op SNS

Algemeen 216 keer gelezen

Nieuwe- Tonge - NTVV speelde afgelopen zaterdag het thuisduel tegen SNS, een team waarvan het de afgelopen drie jaar niet van wist te winnen.

De start van NTVV is veelbelovend. Met vlotte combinaties worden de Stadtenaren vastgezet op eigen helft. Gaandeweg komt SNS onder de druk uit bij de zwart-witten en weten de Stadse middenvelders hun aanvalslinie te bereiken. In het laatste kwartier van de eerste helft grossieren beide ploegen in balverlies. Met name NTVV is enigszins verlamd door het uitblijven van een goal en lijkt in die fase vooral te spelen om niet te verlíezen. Met man en macht probeert de nummer twee van de ranglijst een goal te forceren en dat plan lijkt te slagen als
vlak voor rust Senny Wagemaker een voorzet bij zijn spitsen aflevert, maar Hans Knops komt een tekort om de bal binnen te knikken.

In de tweede helft oogt het spel van NTVV feller en geconcentreerder. Na een kwartier echter produceert SNS een vlijmscherpe counter die door Nick Braber op fenomenale wijze in de kruising wordt geschoten (0-1). NTVV is na de onverwachte domper ettelijke minuten van slag. Onder leiding van Jeroen Roijers recht het Nieuwe-Tongse keurkorps de rug en weet het SNS opnieuw in de hoek te krijgen. Een waar spervuur van aanvallen golft over de defensie van de zich kranig verwerende Stadtenaren heen, maar meer dan enkele ongevaarlijke hoekschoppen levert dat aanvankelijk niet op. In de slotfase gooit NTVV alle schroom van zich af en laat het zien waarom het zo hoog op de ranking staat. Robin Noteboom staat in de 81ste minuut klaar om de vrije trap te nemen en bijna argeloos haalt de NTVV'er de trekker over (1-1). Vijf minuten voor tijd wordt de doorgebroken Senny Wagemaker op onreglementaire manier vastgehouden in 'de zestien meter' en wijst referee Stewart naar de stip. Nick van Alphen maakt geen fout en kegelt de bal in de rechterhoek (2-1).