Bas van Brussel (links) en Jette Prins (rechts) met hun gewonnen beker met in hun midden trainer Jacques van Roosmalen.
Bas van Brussel (links) en Jette Prins (rechts) met hun gewonnen beker met in hun midden trainer Jacques van Roosmalen.

Jette Prins schittert op NK Kyokushinkai Karate

Algemeen 541 keer gelezen

Middelharnis - Op 23 november organiseerde Karateschool Kiyozumi hun jaarlijkse open Nederlands Kampioenschap.

Van Budokai Senshi namen Meggie Verbaan, Bas van Brussel en Jette Prins deel. Meggie Verbaan had slechts 2 dagen van te voren de vraag gekregen of dat ze wilde vechten. Ze stemde toe maar de zenuwen slopen er toch al snel in en zette zij en haar tegenstandster een mooie technische partij neer, ze verloor hier net op punten. Bas zijn tegenstander was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en zij besloten te vertrekken Bas werd zonder te vechten Nederlands Kampioen.

Jette Prins trof echter wel een hele uitdagende poule. Zij kwam uit in de klasse +45 kg, dit betekende dat zij tegenstanders van 45 kg maar ook veel zwaarder kon treffen. Jette was de lichtste in haar klasse. De eerste ronde won ze nog overtuigend van haar tegenstandster. In de 2e partij wist ze de zwaardere tegenstander in haar achteruit te zetten en deze maakte hierbij een onreglementaire techniek op het gezicht. Het voor Jette lastig werd om te scoren. Hij werd uiteindelijk een mooie 2e plaats.

Maar door haar vechtlust en doorzettingsvermogen kreeg zij van de organisatie de spiritprijs. Een speciale prijs die zij won boven de 200 andere deelnemers van dit toernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant