Gay op Flakkee stopt helaas met ontmoetingscafé | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Het was een moeilijke beslissing, maar voorlopig is er geen ontmoetingscafé meer voor Gay op Flakkee.  Foto: Sam Fish
Het was een moeilijke beslissing, maar voorlopig is er geen ontmoetingscafé meer voor Gay op Flakkee. Foto: Sam Fish (Foto: Sam Fish)

Gay op Flakkee stopt helaas met ontmoetingscafé

  •   354 keer gelezen

Een jaar lang opende de stichting Gay op Flakkee elke eerste maandag van de maand een ontmoetingscafé. Een plek waar iedereen even zichzelf kon zijn als dat thuis niet zo makkelijk is. En een plek waar mensen terecht kunnen voor informatie en vragen.

Door Sam Fish

"We hebben een jaar de tijd genomen om te kijken hoe het zou lopen," zegt voorzitter Hetty Ouwerkerk. "We hebben mensen kunnen helpen en we hebben elke maand vaste gasten die gezellig langskomen. Maar we hebben helaas niet bereikt wat we wilden bereiken."
Het was er volgens de stichting altijd erg gezellig met hetzelfde clubje mensen. "Een paar mensen hebben er echt iets aan gehad. Het was dan ook geen makkelijk besluit," legt Hetty uit. "Maar het was misschien te vroeg voor een ontmoetingscafé op het eiland."

Stichting gaat door
"We hebben nog een hoop terrein te winnen op het eiland," zegt penningmeester Lennart van Dam. "Er zijn nog genoeg mensen die moeite hebben met hun geaardheid of die van een ander. En er zijn nog heel veel mensen die vragen hebben over dit soort dingen. Voor hen blijven we ook gewoon."

Zo gaat de stichting door met het geven van voorlichting op scholen. En ook blijft het hijsen van de regenboogvlag een vast agendapunt op 11 oktober. "We denken dat we meer mensen bereiken als we online actiever zijn," zegt Hetty. "Misschien was de drempel voor een fysiek café nog te hoog. Wie weet wat er over 10 jaar allemaal mogelijk is op Goeree-Overflakkee."

Gay op Flakkee
LHBT-belangenorganisatie Stichting Gay op Flakkee probeert de acceptatie van de homoseksuelen, lesbiennes, transgenders, biseksuelen en iedereen die erbij hoort te vergroten. Dit doen zij in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee. "We hebben in goed overleg met de gemeente ook besloten om voorlopig geen ontmoetingscafé meer te houden. De laatste is op maandag 2 december," geeft voorzitter Hetty aan. "Het is voor ons natuurlijk geen makkelijk besluit geweest, maar soms moeten dit soort knopen doorgehakt worden. Gelukkig staan we er op die momenten niet alleen voor. Die hulp is fijn."

Daarnaast willen ze er zijn voor iedereen die vragen heeft of zelf problemen ondervindt op dit gebied. "Onze deur blijft altijd open staan, we zijn altijd in voor een gesprek met wie dan ook," aldus de stichting. "We zijn altijd bereikbaar via onze Facebookpagina, maar ook via e-mail en op Instagram en Twitter. Daarnaast hebben we onlangs een nieuwe website gelanceerd. Dus schroom niet, we zijn er voor iedereen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>